Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Строг затвор за изнасилвач, искал да бъде с бяла жена
Автор: Екип Ruse24.bg 15:18 / 26.03.2018Коментари (1)1376
©
Опасният рецидивист - 54-годишният Илко Ив. от варненското село Болярци, който е бил предаден на съд от Районната прокуратура във Варна за опит да изнасили 75-годишна жена, като я принудил към това със сила и заплашване, получи днес 15 години лишаване от свобода при строг режим. Срокът е максимален за този вид престъпление.

Подсъдимият поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание, намалено с една трета. Така състав на Варненския районен съд му определи да изтърпи общо 10 години лишаване от свобода при строг режим. Със съдебния акт бе уважен частично и гражданският иск на потърпевшата в размер на 15 000 лева.

Престъплението по член 152, ал. 3, т. 5, във връзка с ал. 1 от НК е извършено от подсъдимия при условията на опасен рецидив. 54-годишният Илко, известен като Исмаил, изтърпявал 12-годишна присъда лишаване от свобода при строг режим, също за изнасилване. В богата му съдебна биография са вписани четири влезли в сила присъди за изнасилване, както и наказания за престъпления против собствеността.

Независимо от тежестта на извършените от него престъпления и размера на последното му наказание лишаване от свобода, със заповед на началника на варненския затвор Илко Ив. бил награден с 5 денонощия домашен отпуск от 23 юни до 28 юни 2017 г.  Мъжът отседнал при сестра си, която живеела в село Равна гора, община Аврен.

Ден преди края на домашния си отпуск – на 27 юни 2017 г., подсъдимият отишъл със сина на сестра си в дома на потърпевшата 75-годишна жена. Племенникът на Илко трябвало да занесе дърва за огрев на възрастната жена и той го придружил. След като доставили дървата, двамата се върнали в къщата в село Равна гора. Подсъдимият пил до зори, когато решил да отиде в дома на 75-годишната съселянка на сестра си с намерението да я изнасили. С хитрост проникнал в пристройката, където жената спяла.

За да я принуди да излезе извън дома си, Илко светнал лампите на първия етаж. Събудена от шума, жената излязла да изгаси осветлението. Тогава той се промъкнал в пристройката и се скрил.

След като жертвата влязла, Илко я нападнал, затиснал устата й и започнал да се гаври сексуално с нея. Заплашил я, че ще я убие, и обяснил, че искал да бъде с бяла жена. Опитът му за съвкупление останал недовършен по независещи от волята на подсъдимия причини. Насилникът успял да й причини различни травматични увреждания по време на едночасовото си пребиваване в дома на пенсионерката. Жената подала сигнал и 54-годишният затворник бил задържан на връщане от домашния си отпуск.

Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд.              






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Защо пускат на свобода такива боклуци? Според мен правилното наказание за него е доживотен затвор! А директорът на затвора незабавно да бъде уволнен!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: