Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Събитието "Изкуственият интелект: бъдещето на бизнеса е тук" подпомага процеса по дигитализация на компаниите
Автор: Екип Ruse24.bg 13:41 / 04.04.2023Коментари (0)432
© Фокус
Събитието "Изкуственият интелект: бъдещето на бизнеса е тук" е първото събитие от поредицата на БАСКОМ Business Tree за подпомогне процеса по дигитализацията на компаниите в условията на експоненциално развитие на изкуствен интелект. Един от организаторите му Доброслав Димитров – изпълнителен директор и съосновател на БАСКОМ и БРАИТ разказа за предаването "Човекът на фокус" на Радио "Фокус" за новата реалност на изкуствения интелект и имплементирането му в бизнес средата:

"Успяхме да съберем много интересна комбинация от лектори, като започнем с проф. Артур Кордон, който даде един по-общ стратегически поглед върху проблемите, даде съвет към фирмите как по-фундаментално да се подходи. Като контрапункт на него Мони Дочев, който подходи по-тактически със съвети какво трябва да направят фирмите за вчера, ако искат да оцелеят, за да имат време за стратегическия подход, Георги Шарков, който участва на ниво Европейка комисия, където се подготвят етичните норми за използването на изкуствения интелект, както и  Райчо Райчев, основател на EnduroSat, които вече използват такава технология за направляване на техните спътници в космоса."  

Доброслав Димитров определи времевите рамки, които са необходими за обучението на хората на глобално ниво: "Фирмите имат реално време от 6 до 10 месеца да пренастроят бизнес моделите, начина по който работят, ако искаме да оцелеят. Реалистично е, но ако започнем да работим в тази посока. Говорим за увеличаване на продуктивността на всеки един човек между 5 и 10 пъти, което трябва да стане ясно на абсолютно всички, че ако ние го направим, има милиони хора по света, които ще го направят, и ще направят нас излишни."

Един от основните проблеми, който очерта изпълнителният директор на БАСКОМ при развитието на тази технология в Европейския съюз, е защитата на данните на хора: "Ако Европейският съюз слага мораториум това да не се развива повече, по никакъв начин няма да спрем неговото развитие, а само ние ще изостанем от съревнованието. Така че е много тънък моментът как това да бъде направено, така че да защитим данните на хората,  но в същото време да не се изостава от Китай и САЩ. Не може да бъде спряно развитието на изкуствения интелект."

Според него проблемът е по-скоро да се въведат общи правила и етични норми как изкуственият интелект може да се ползва без да нарушава правата и да защити личните данни на гражданите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: