Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Съдът обсъжда исковете на двете родилки с разменени бебета към болница "Шейново"
Автор: Екип Ruse24.bg 12:08 / 17.01.2023Коментари (0)368
©
Обезщетение в размер на 600 000 лева искат двете родилки, които през септември напуснаха АГ-болница “Шейново" с разменени бебета. Родителите на двете деца отправят предложение до лечебното заведение за доброволно решаване на спора. Искът е за причинени неимуществени вреди.

След като внесат исковете си в болницата, те ще трябва да се обсъждат и гласуват от Столичния общински съвет, а ако предложението не бъде одобрено предстои съдебно решение.

По 300 000 лева на семейство обезщетение искат двете семейства, чиито бебета бяха разменени в болница "Шейново". Д-р Антон Койчев, председател на Комисията по здравеопазване към СОС, уточни пред БНТ кога се очаква да бъде обсъдено и гласувано предложението.

"Здравната комисия и СОС не решават моментално какъв ще е размерът на това обезщетение и дали то да се изплати или не. Предстоят съдебни процедури. СОС, тъй като борави с обществени средства има отговорност по закон и по съвест, тъй като СОС се е заклел да спазва точно тези правила. След като има произнасяне от компетентния орган - съда, едва тогава ние можем да дадем своето разрешение на дружеството да изплати съответната компенсация. 

Това, разбира се, ще отнеме време. На всички ние ясно, че няма обективен измерител, още повече финансов на човек като страдание. Тези неща се доказват много трудно, семействата са в правото си да искат обезщетение, но нека не оставаме с впечатлението, че това е една процедура, която може да стане от днес за утре".

"Обезщетенията ще бъдат за сметка на търговското дружество. Но за да се стигне до обезщетения и до техния размер предстои един дълъг съдебен процес, който подлежи на доказване", добави още той. 

"Директорът на болницата не носи сам отговорност за тази грешка. Болница "Шейново" показва в последните три години траен ръст на повишаване на ражданията, болницата е търсена и се ползва с добро реноме. Този неприятен случай донякъде уврежда реномето на болницата, но екипът е професионален и ще преодолее това", каза още д-р Койчев.

Още по темата: общо новини по темата: 46
05.03.2024 »
05.10.2023 »
04.10.2023 »
03.10.2023 »
03.10.2023 »
02.10.2023 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Крал Чарлз е болен от рак
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: