Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Съдът във Варна пусна под домашен арест Динчер, обвинен за убийство в Добрич
Автор: Пламена Николова 10:33 / 12.11.2020Коментари (0)565
©
Апелативен съд – Варна определи домашен арест спрямо обвинен в убийство, извършено в Добрич. Искането на Динчер А. за изменение на досегашната мярка "задържане под стража" в по-лека е било отхвърлено от Добричкия окръжен съд. Производството пред въззивната инстанция е инициирано по жалба на обвиняемия, съобщиха от пресслужбата на съда.

На 9 август тази година при скандал на улицата между обвиняемия и пострадалия Спас С., 23-годишният Динчер нанесъл побой над 43-годишния си опонент. По-късно пострадалият починал в болница. Младият мъж бил привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

Защитата на Динчер А. заяви, че до момента не е извършена съдебно-медицинска експертиза относно причината за смъртта на починалия. 23-годишният мъж е посегнал, след като е станал обект на тежка обида. Но той не е познат на органите на МВР като човек, склонен към хулигански действия.  

Апелативната прокуратура смята, че няма основания за промяна на мярката за неотклонение.

Съдът прие жалбата на обвиняемия за основателна. Три месеца след предявяване на обвинението, все още не е установена причината за настъпилата смърт. Затова въззивният съдебен състав не намира за обосновано и законосъобразно оставането на Динчер А. в ареста. Липсата на причина за смъртта не дава отговори на въпроса правилна ли е правната квалификация на предявеното обвинение. Според Апелативния съд, е спорна уместността на повдигнатото обвинение за умишлено убийство и то по особено мъчителен начин. На това съмнение навеждат показанията на свидетели, според които обвиняемият е нанесъл няколко удара на пострадалия. Освен това, макар да е осъждан за неплащане на издръжка, задържаният е с добри характеристични данни, има постоянно местоживеене и  трудова ангажираност.  

Въззивната инстанция не намира за реална опасността от укриване или извършване на престъпление, нито доказателства, въз основа на които да се прецени дали починалият е умишлено умъртвен, и то по особено мъчителен начин или се касае за друг вид деяние против личността. Тази неяснота изключва продължаването на мярката за неотклонение в този й вид. За уместен, съобразен с доказателствата и с обществената опасност на деянието, съдът намира домашния арест с електронно наблюдение.

Поради тези съображения Апелативният съд измени мярката за неотклонение на Динчер А. от "задържане под стража" в "домашен арест".

Определението на настоящата инстанция е окончателно.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: