Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Съдят братя и племенника им, пребили с бухалки семейство от Каменар посред нощ
Автор: Пламена Николова 10:57 / 07.10.2020Коментари (0)579
©
Районната прокуратура във Варна предаде на съд трима подсъдими за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди на съпрузи и за  влизане в чуждо жилище нощем, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура.  

Братята Асен и Васил Хр. и племенникът им Михаил Хр. са предадени на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна  за причиняване на телесна повреда на повече от едно лице по хулигански подбуди, извършено в съучастие, и за нарушаване неприкосновеността на жилище, в което влезли със сила и въоръжени с бухалки нощем.

На 30 януари 2019 г. 56-годишният Асен употребил алкохол и решил да нанесе побой на семейство от варненското село Каменар, без да е бил провокиран от тях по какъвто и да е начин. Споделил намеренията с брат си – 59-годишния Васил и с племенника си Михаил, на 37 години. Въоръжени с дървени бухалки, около 20,45 ч. тримата мъже разбили вратата на дома на нароченото семейство и нахлули в къщата.

Всеки от подсъдимите нанесъл удари с юмруци и с бухалки по двамата съпрузи. От ударите Д.И. получил различни наранявания по лицето и главата, а съпругата му Л.И. – контузия на гръдния кош и пояса. Травматичните увреждания на двамата съпрузи обусловили временно разстройство на здравето им, неопасно за живота.

За да защити майка си и детето, които също се намирали в дома, пострадалият Д.И. успял да удари с юмрук Асен, който паднал на земята и получил разкъсно-контузна рана. Настъпила суматоха и съпругът от нападнатото семейство успял да се обади за помощ на спешния телефон 112.

И тримата подсъдими са осъждани, но реабилитирани, имат криминалистически регистрации. Известни са с агресивността си след употреба на алкохол и с избухливия си нрав.

Съдебномедицинските експертизи на двамата съпрузи са заключили, че нанесените им телесни повреди са леки. Деянието на тримата подсъдими е извършено по хулигански подбуди и е било мотивирано от стремежа им да демонстрират открито пренебрежение към обществения ред, обществото и отделната личност. Нанесеният побой не е бил провокиран с нищо от жертвите им, а конфликтът е търсен преднамерено и целенасочено, смята прокуратурата.

Предстои делото срещу двамата братя и племенника им да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: