Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Съпругата на Томислав Дончев: Не съм расист, не мразя циганите, но и тук монетата има две страни
Автор: Екип Ruse24.bg 17:24 / 17.06.2018Коментари (8)2140
©
Не съм расист, не мразя циганите, не смятам, че са по-долна категория от нас, но и тук монетата има две страни. Всеки трябва да има и права, и задължения. Постът ми във "Фейсбук" е насочен към това. Така съпругата на вицепремиера Томислав Дончев Светлана Дончева коментира публикацията си в социалната мрежа, която предизвика бурни реакции.  

"Морковите за циганите са на свършване и е време за тояга", написа тя преди дни. Поводът са две случки, които са я провокирала. Първата е от Габрово. "Видях видео от мой приятел в Габрово – на пръв поглед нищо необичайно, докато не пуснах звука и се чу оглушителна циганска музика, явно огласяща целия квартал. Това е кварталът, където Томислав е израснал и се вижда и блока му. Видеото е заснето в 20 ч. вечерта, а музиката идва от апартамент в блок", посочи тя пред bTV. Дончева се извини за публикацията си. По думите й го е направила, защото "по инерция сложих циганите под общ знаменател и тези, които са се образовали и са се интегрирали могат и ще се почувстват засегнати.

"Музикалният тормоз бил денонощен, а полицията има ограничени правомощия. " На пръв поглед е лесно – подаваш сигнал до полицията, която трябва да осигури обществения ред. Но не е така. Полицията може само да направи забележка, не може да влезе вътре или да отнеме устройството, а тормозът е денонощен", каза Дончева.

Вторият повод е репортаж за бой на столично кръстовище с участие на роми. "Съчетавайки двата повода това провокира моята реакция. Това е предисторията на този според мен изкуствен скандал", каза тя. Категорична е, че за момента ромската интеграция е илюзия. "Има много цигани, които са успели да се интегрират и да излязат от ужасния социален модел, цигани, които завършват медицина, стават инженери. Те са пример, че не са по-долна класа от нас, но голяма част от тях не са осъзнали задълженията си към това общество и злоупотребяват с това. Смятат, че са в ролята на жертва", посочи тя.

Томислав реагира както само той може – сдържано и с уважение. За мен е непонятно да се кара. Ние сме равноправни и живеем така от много години, каза още жената до вицепремиера. "Мисля, че със случката допринесох за имиджа му, не, че той има нужда от това, той има достатъчно позитивен имидж." Постът е пример да се говори извън матрицата, не политически коректно. Елитът и медиите са подложени на законна цензура, казва се само половината, а проблем с решава като се сложи на масата, категорична беше тя.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Расизъм не се бори с двоен стандарт и толерастия...става дори по - зле!
Aнонимен
на 18.06.2018 г.
0
 
 
Много сте точна Г-жо Дончева!Аз също не съм против циганите,а против циганията им.Болшинството от тях са безотговорни и мързеливи.Проблемът е и в държавността ни.За тях законите не важат и си правят каквото си искат,защото знаят,че пак ще има избори и техния глас ще обслужи дадена партия.....
0
 
 
Когато се посочва проблемът с циганите, реакциите винаги са такива. Браво за смелостта, жалко за това че нищо не се предприема. Бомба с часовников механизъм, кото броячът показва опасно малко време педи експлозията.
Aнонимен
на 18.06.2018 г.
+1
 
 
Напълно подкрепям Светлана.Циганите или ще стават хора или да хващат гората.Достатъчно ги търпяхме с тяхните издевателства.Време е да им се подскаже кой кой е в тази държава
Aнонимен
на 17.06.2018 г.
+2
 
 
браво на това момиче! малко са хората казващи истини. бих гласувал за нея.
Aнонимен
на 17.06.2018 г.
0
 
 
абе смырт за мнгалите бе какыв да е бпроблема бее
0
 
 
Абсолютно права е - отдавна е време за тоягата!!! Интеграция имаше само навремето - в Строителни войски!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: