Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Със заповед на Денков, назначиха нови двама заместник-министри
Автор: Екип Ruse24.bg 19:27 / 08.06.2023Коментари (0)341
©
Със заповед на министър-председателя акад. Николай Денков са назначени двама заместник-министри, съобщиха от пресслужбата на МС.

На длъжността заместник-министър на финансите е назначен Георги Клисурски. Той е магистър "Публична администрация" от Харвардския университет в САЩ, има и магистърска степен "Бизнес администрация" (MBA) и специалност финанси от бизнес училището Уортън в Университета на Пенсилвания.

По време на кабинета "Петков" е съветник на вицепремиера по европейските фондове и министър на финансите Асен Василев. Има опит като икономист консултант в сферата на сливането и придобиването на компании, в съответствие с правото на конкуренцията в Европейския съюз и САЩ. Работил е като мениджър в глобалната финансова платформа за онлайн плащания PayPal.

От август 2022 г. до март 2023 г. е председател на Съвета на директорите на "България Хели Мед Сървиз" ЕАД - първото българско държавно дружество, натоварено с извършването на полетите за спешна помощ по въздух с хеликоптер.

Атанас Запрянов е назначен за заместник-министър на отбраната. Той е на тази длъжност за трети път, като на същия пост е бил от юли 2016 г. до януари 2017 г. и от май 2017 г. до април 2021 г. В миналото заема различни командни и щабни длъжности в Свързочни войски на Българската армия.

Бил е началник на Военна академия "Г. С. Раковски", заместник-началник на Генералния щаб на Българската армия по ресурсите и Представител на Началника на ГЩ на БА във военните комитети на НАТО и ЕС.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: