Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Съвети от експерт, които да следваме за една пълноценна лятна почивка
Автор: Екип Ruse24.bg 12:32 / 12.08.2021Коментари (0)416
©
Определянето на бюджет и конкретизирането на типа на мястото за настаняване са два важни въпроса, на които трябва да си отговорим още преди да сме се спрели на конкретни предложения. Дори когато времето ни притиска и изборът е доста ограничен, както сега – в разгара на летния сезон. Това каза пред Dartsnews.bg Габриела Руменова, дългогодишен PR на Комисията за защита на потребителите.

Сега почти всички хотели по Българското Черноморие са заети и е много трудно да си направиш резервация, особено ако се наложи това да стане в последния момент.

"Определянето на бюджет ще ни предпази от това накрая да платим повече само защото една нощувка на дадено място е с няколко лева по-скъпа от на друго, но заради малката на пръв поглед разлика ние сме решили да се спрем на това с по-високата цена. Когато имаме предварителна представа колко пари бихме отделили за настаняването си, ще можем по-лесно да сравним предложения с близки цени и да изберем това, което ни устройва в най-голяма степен“, коментира Габриела Руменова.

Тя обръща внимание на това, че е важно още в началото да решим какъв тип място търсим: шумно – за забалвения, тихо – за релакс, или пък нещо хибридно, което дава възможност за пълноценен отдих, но и за развлечения. "Това важи, както за хотела, така и за самия курорт и е пряко свързано с удовлетвореността ни от почивката и услугата, която ще получим“, добавя Руменова.

Когато вече разглеждате конкретни места за настаняване, най-важно е те да са категоризирани. По думите и това ще ви даде представа за вида на обекта и неговите звезди, както и възможност по-лесно да защитите правата си, ако нещо се обърка.

"Вижте и локацията – на какво отстояние е от плажа, близко ли е до търговски обекти, до прохладни зелени площи или детски площадки за игра. Непременно проверете дали хотелът реално предлага необходимите на вас услуги – паркинг, басейн, СПА център и пр.“, съветва експертът.

"Какво е включено в цената за настаняването е друг много съществен въпрос, който трябва да си изясните преди да направите резервацията. В противен случай рискувате да ви поискат допълнително заплащане за услуги, които са налични в комплекса, но може да се окаже, че не влизат в цената на нощувката“, разяснява още тя.

Не на последно място – когато вече сте сравнили няколко сходни оферти в рамките на определения бюджет и включващи необходимите ви услуги с оптималното за вас качество, спрели сте се на конкретно място за настаняване, не пропускайте да проверите отзивите на други туристи. Това ще ви даде предствата за начина, по който потребителите оценяват обекта, както и какво ниво на обслужване може да очаквате в него.

"Независимо от това, че сме във високия сезон и е възможно допълнително покачване на цените или дублажи, хотелиерите са длъжни да изпълнят потвърдените резервации, включително направените чрез онлайн платформи. Това касае, както договорените цени, така също обема от услуги и преиода, за който са запазени нощувките“, завършва Руменова.

Още по темата: общо новини по темата: 358
01.10.2021 »
30.09.2021 »
29.09.2021 »
18.09.2021 »
18.09.2021 »
18.09.2021 »
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: