Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Свободна продажба на канабис в хранителен магазин
Автор: Екип Ruse24.bg 09:29 / 05.04.2023Коментари (0)452
© bTV
Свободна продажба на канабис в хранителен магазин откри полицията в Смолян. На рафтовете са били изложени за продан десетки пакетчета със суха зелено-кафява тревна маса. Полевият тест е доказал наличието на тетрахлорканабинол.

Прокуратурата започна досъдебно производство. Назначена е експертиза, която да установи какво е процентното съдържание на опиата.

Полицията открива пакетчетата в магазин в центъра на Смолян. Били изложени за продажба 34 разфасовани пакетчета с тегло от 1, 2 и 3 грама и с етикет от едната страна. Собственикът на магазина, който пожела да остане анонимен, разказа, че продукта може да се намери в аптека или магазин за алкохол.

"Полицията дойде по сигнал, поне така казаха. Не са намерили нищо нелегално, защото България е една от първите страни в Европа, в която е разрешена продажбата на сибиди като цяло. Сибиди може да се купи и от аптечната мрежа и от магазин за алкохол цигари и други магазини“, казва собственикът на претърсвания обект, предава bTV.

Засега разследващите се въздържат от коментар, докато не излезе назначената химическа експертиза на откритото вещество. Според собственика на търговския обект обаче става въпрос за продукт, който е изследван в четири лаборатории в Европа и няма причина да не се продава на пазара. Пакетчето е с надпис "Хеленик коноп“ и според продавачите вносът е от Гърция.

"За да се вкара в България, е изследвано и е минало много лаборатории, няма причина да не се продава. Има го в големите градове – Пловдив, София, Варна. То е нашумяло, както всички електронни цигари“, казва още собственикът на магазина.

Дистрибуторът, който помоли да запазим самоличността му в тайна, е от Стара Загора. Твърди, че съдържанието на намерените пакетчета е индустриален коноп, който е разрешен за продажба в България.

"От три месеца го продаваме на пазара в България, продуктът е гръцки. На няколко места са иззели конкретния продукт да го изследват и изследването показва, че всичко си е в нормите. Все още никой не е дошъл в нашата фирма да се позаинтересува за какво става въпрос, само по магазините ходят. Магазините разполагат с нужните сертификати, документи за това нещо. Ефектът е успокояващ, болкоуспокояващ, на нервите действа, също ги успокоява“, обясни мъжът.

Преди около месец друг дистрибутор на електронни цигари предлагал устройства с марихуана в хранителни магазини в Смолян. Към момента няма повдигнати обвинения, а разследването продължава.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: