Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Свърши безгрижният живот на баровци, задържани за пране на много пари
Автор: Пламена Николова 16:34 / 07.08.2019Коментари (0)521
©
Окръжната прокуратура в Разград внесе искания в Разградския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража“ на обвиняемите за пране на пари в особено големи размери Сезгин З. и Сюзан С, като случаят е особено тежък, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна. 

41-годишният Сезгин е привлечен към наказателна отговорност за пране на пари в особено големи размери, като случаят е особено тежък и извършен на два пъти. Живеещата с него на семейни начала 38-годишна Сюзан е обвинена от Окръжната прокуратура като съизвършител в прането на пари. И двамата са знаели, че средствата за придобиване на имоти и коли, са от тежко умишлено престъпление. В момента семейството е задържано за срок до 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура в Разград с цел осигуряването им в съда.

Със средства от тежко умишлено престъпление в периода от 5 февруари 2009 до 6 август 2019 г. в село Ясеновец и в германския град Есен Сезгин си купил през октомври миналата година в Германия автомобил "Мерцедес“, както и два имота. Единият придобил през 2009 г. в село Ясеновец, като се сдобил с недвижим имот от 930 кв. м с изградена къща, изба, кухня и стопанска сграда. Другият имот е апартамент от 120 кв. м в Разград заедно със стая в приземния етаж и таванско помещение. За двата имота  и автомобила Сезгин платил общо близо 250 000 лева, "спечелени“ чрез данъчно престъпление.

В съучастие с живеещата с него на семейни начала Сюзан  държали и сумите от около 400 000 евро, 150 000 лева, около два килограма златни накити, като стойността на всичко това се изчислява на около 2 млн. лева, представляващи особено големи размери, като случаят е особено тежък.

38-годишната Сюзан С. придобила през 2018 г. апартамент с площ от 98 кв. м, заедно с изба и таван за сумата от почти 97 000 лева, както и търговско помещение в Разград за 15 300 лева. През юни тази година в Германия обвиняемата закупила и автомобил "БМВ“ за 15 200 лева.

Както вече информира пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, огромната сума пари в брой в евро и левове, както и златото бе намерено в специален тайник в стена, скрит зад картина.

След операцията, в която участваха служители на ГД БОП и ОД на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград, бе задържан и бащата на Сезгин – 62-годишният Шакир М., който след 24-часовото полицейско задържане в момента също е с в ареста за срок до 72 часа.

Имотната фамилия от Ясеновец притежава и голяма къща с кухня, стопанска сграда и изба в селото, както и апартамент от 120 кв. м в Разград със стая в приземния етаж на кооперацията и таванско помещение.

Окръжната прокуратура в Разград е наложила забрана на обвиняемите да напускат страната.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: