Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
ТОП 5 събития от седмицата с коментар
Автор: Екип Ruse24.bg 20:45 / 11.06.2023Коментари (0)272
© Facebook
АСПАРУХ

Днес в Софийски градски съд е депозирана молба от Аспарух Аспарухов наследник по кръвна линия на Хан Аспарух.

В молбата си до съда, г-н Аспарухов е поискал да му бъдат върнати всички земи наследство от прапра роднините му.

Считам, че всички земи в България трябва да ми бъдат върнати, защото аз съм единственият жив потомък на Хан Аспарух, а той е първият собственик на тези земи исторически погледнато.

Прилагам моя ДНК екпертиза която доказва, че аз съм наследника на основателя на тази държава и тя ми принадлежи по право.

Също така прилагам и родословното ни дърво до древността.

ЯПОНИЯ

Японци, които са свикнали да носят маски по време на Ковид, посещават уроци по усмихване.

Една от националните телевизии в Япония проведе социологическо проучване, според което 55% от гражданите продължават да носят маски също толкова често, колкото и когато беше наложено от правителството. Само 8% са спрели да носят маски въобще.

Въпреки че в Далечния изток носенето на маски беше нормализирано и много преди пандемията, за да се предотвратява пренасянето на сезонни болести като алергии и грип, по време на Ковид употребата им стана неизменна.

След като правителството най-сетне премахна задължителното носене на маски през март тази година мнозина откриха, че са забравили как да живеят без тях. Една 20-годишка японка твърди, че по време на пандемията забравил как да използва лицевите си мускули. Сега се е обърнала към инструктор по усмивки, защото според нея упражнението е полезно и ще ѝ бъде от полза, когато започне да си търси работа.

Г-ца Йошида и състудентите ѝ са възпитаници на Кеико Кауано, която в едно от занятията ги е иструктирала да застанат пред огледалото и да опъват краищата на устата си с пръсти. След март нейната компания Егаоику ("Тренировки по усмивки") получава четворно повече запитвания, включително и за индивидуални уроци, които струват 7700 йени (или приблизително 100 лв.).

Според нея нуждата от усмивки нараства, въпреки че японците са по-неохотни от западняците в това отношение. Според думите ѝ в тяхната култура усмивката е знак, че човекът е безопасен и невъоръжен.

КРОКОДИЛ

Крокодил(ка) в Коста Рика се е забременил(а) сама!

Това е първият случай на непорочно зачатие сред тези влечуги. (Сред хората има един такъв случай, който няма нужда да обсъждаме сега.) Крокодилката живее в зоопарк от години и никога не е имала контакт с мъжкар, но въпреки това един напълно оформен зародиш е открит в едно от яйцата ѝ. Още по-любопитното е, че плодът е 99.9% идентичен с крокодилката, което доказва, че няма баща.

Подобни непорочни зачатия (или партеногенезис) са наблюдавани при птици, гущери, змии и риби, но никога при крокодили.

Нашата крокодилка била на 18, когато снесла яйцата си през 2018 г. Седем от тях изглеждали здрави и били сложени в инкубатор, но след като нито едно не се излюпило, били отворени три месеца по-късно и в едното имало недоносен плод.

Изледователи от техническия университет на Вирджиния са се занимали с яйцето, а след това са публикували труда си в едно от най-престижните научни списания на Великобритания.

Според тях това откритие показва, че сред крокодилите може да има непорочни зачатия постоянно, без никой да си дава сметка. Обикновено когато женските снесат яйца в зоопарковете, се смята, че не са годни и се изхвърлят. Но този случай показва, че би следвало да се пазят, защото е вероятно крокодилите да може да се размножават дори и без присъствието на мъжкари.

Още повече, че изследванията, които предстоят, вероятно ще бъдат полезни, за да разберем как са се размножавали много от предшествениците на крокодилите, включително динозаврите.

Изрично подчертавам, че в модерни времена нищо подобно не е наблюдавано при хората, така че не може да се използва като извинение.

СТОТИНКИ

Докато почиствали тавана си, семейство в Лос Анджелис се натъкнало на няколко торби, пълни с пенита (монети от по един цент). Когато ги преброили, се оказало, че в тях има един милион цента, т.е. 10 000 долара.

Джон Рейнс коментира, че чистел тавана на тъст си, когато открил имането. Не се наложило да брои индивидуални монети, тъй като торбите били официални запечатани банкови торби с клеймо. С него са се свързали няколко колекционери и други вещи лица. След като му задали няколко въпроса за материала на торбите и логата на банките, които той не разпознавал, станало ясно, че монетите са сечени преди поне четиресет години. Колекционерите били единодушни, че не бива да се продават монетите, преди да е напълно ясно какво държи Джон пред себе си.

Според Ню Йорк Пост семейството категорично твърди, че монетите са изработени от мед, а не от цинк, каквито са от средата на осемдесетте години.

Рейсн е обявил монетите за продан онлайн, а обявената цена е 000. Според него стойността се корени в неповторимостта на откритието.

СУТИЕНИ

Стилист(ка) озадачи света, след като настоя, че почти всички носят сутиените си грешно.

Жената разкри, че ако банелите ви убиват или гърдите ви не се побират съвършено в чашките, може би бельото ви е напълно неподходящо.

Щом излязла от университета, жената започнала да стажува в комапния за луксозно бельо и първото, на което се научила, било как да взима мерки на клиентките за сутиени. Тя се казва Кензи и има почти половин милион последователи в ТикТок, а въпросното видео е събрало стотици хиляди гледания в различните социални мрежи.

И кой, ако не един мъж, може да ви смели тази информация най-добре?

Първо – ластикът. Той трябва да остава успореден на колана ви и трябва да може да го издърпате не повече от пет сантиметра, когато го закопчавате и откопчавате. Според Кензи много жени харесват усещането за пристягане, но с времето ластичните материали се отпускат – затова било важно когато за първи път пробвате сутиена си, да го закопчавате на първата, а не на последната закопчалка.

Второ – чашката. Кензи казва, че обиколката и чашката не варират независимо една от друга и колкото по-малка е дължината на обиколката на сутиена, толкова по-голяма трябва да е чашката. Тя добавя още, че колкото и да е изненадващо, презрамките не действат като опора.

Трето – тя изброява над 25 вида чашки, докато в повечето магазини има около пет. С други думи е възможно най-подходящите модели за вас дори да не са изложени в повечето магазини за бельо.

Не съм сигурен, че съм готов да дам личното си мнение по въпроса, но се надявам това да е било полезно за отговорните ни шофьорки.

Або






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: