Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Таен свидетел: 250 000 евро за назначение на Венцислав Кирчев за шеф на ГД "Национална полиция"
Автор: Петя Кузева 14:04 / 30.04.2024Коментари (0)1140
© Фокус
Показания на таен свидетел сочат, че Марин Димитров е предложил 250 хиляди евро, за да бъде назначен Венцислав Кирчев за шеф на Главна дирекция "Национална полиция".

Това стана ясно в съдебна зала по време на гледането на мярката за неотклонение на обвинения за участие в контрабанда и скандалното дело по ОПГ в Митниците. Обвиненият в контрабанда Марин Димитров и адвокатът му Любомир Таков поискаха той да излезе от ареста, но Софийският апелативен съд го остави зад решетките.  

След заседанието на съда прокурор Стоян Лазаров поясни:

"Показания на таен свидетел сочат, че Марин Димитров е предложил 250 хил. евро, за да бъде назначен Венцислав Кирчев за шеф на Главна дирекция "Национална полиция". Той свидетелства, че обвиняемият Марин Димитров е участвал в контрабандни канали. Това му е служебно известно като директор на ОДМВР-Хасково за времето, докато е бил такъв. В подкрепа на неговите думи са и снимки, намери в телефона на сина му, на които са баща и син, Николай Николов-Паскал и приятелката на Стефан".

На въпрос на кого са предлагани парите, прокурор Стоян Лазаров посъветва журналистите да се обърнат към колегите му от Софийска градска прокуратура, които се занимават с разследваното.

"Има разпит на свидетел с тайна самоличност, който беше цитиран от от настоящия съдебен състав при обосноваването на обоснованото предположение", изтъкна Лазаров на журналистически въпрос относно това дали има нови доказателства. 

В зала се чу вече за свидетели номер 14-и и 17-и, но прокурорът не можа да бъде конкретен на въпроса на "Фокус" точно колко до момента са тайните свидетели. 

Дали се сглобява пъзелът на схемата, от обвинението заявиха, че не могат да кажат, а повече информация могат да дадат колегите на Лазаров, които наблюдават самото досъдебно производство.

Според прокурор Илия Точев, Марин Димитров е правил контакта и връзката между български и чужди граждани, за да преминават ТИР-ове с нелегални цигари през контролните пропускателни пунктове Капитан Андреево, Калотина и Лесово. Поддържал и контакти с митничари и граничари, като от години и баща, и син Димитрови са поддържали отношения с Паскал.

Показанията на таен свидетел номер 17 и таен свидетел номер 14, сочат, че Марин Димитров е познавал и запознавал с други лица Никола Николов - Паскал, както и че е търсил хора за връзка за осъществяването на канали за безпрепятствено преминаване на контрабанда. Включително и с лица на висши държавни длъжности като обвиняемите по делото Петя Банкова и Живко Коцев.

На 20 април Софийският градски съд определи мярка "задържане под стража" за Марин Д. след като прие, че има достатъчно данни за съпричастност към ОПГ.


Още по темата: общо новини по темата: 103
07.05.2024 »
30.04.2024 »
30.04.2024 »
26.04.2024 »
25.04.2024 »
25.04.2024 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Лято 2024
Академичната общност излиза на протест
Евроизбори 2024
Стрелба по Роберт Фицо
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: