Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Таксиджии с актове и наказателни постановления
Автор: Екип Ruse24.bg 09:57 / 07.09.2016Коментари (2)462
© Ruse24.bg
Таксиджии с актове и наказателни постановления и коли с технически неизправности возят туристи по морето. Това са част от нарушенията, които е установила Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА) при инспекции на жълтите автомобили, сочи справка, предоставена на "Монитор" от Министерство на транспорта. 

Други провинения на шофьорите са, че возят пътници без включен касов апарат, не издават касови бележки и нямат стикери с цените на превоза за километър.

Проверяващите са открили и коли с липсващи аптечка и пожарогасител, както и без да са преминали задължителните прегледи. Освен това са хванати таксиджии без удостоверение за психотест. 

Експертите от автомобилна администрация са хванали и коли, които чакат по спирки за обществен превоз, такава, които не са закрили знака за такси, когато не работят, както и возила без застраховка.

Проверки на жълтите коли обаче се извършват целогодишно от инспектори от автомобилната агенция заедно с органите на МВР, НАП и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН). 

Досега при проведените съвместни инспекции са съставени 73 акта. Като при специализирани акции в областите Варна и Бургас само за три дни в края на месец юни бяха написани 25 акта.

Повече от 16 300 хил. таксита са проверили от началото на годината в цялата страна инспекторите от "Автомобилна администрация", сочат още данните транспортното ведомство. 

Заради констатирани нарушения са съставени 1274 акта, а наложените глоби са за около 437 хил. лв. За сравнение - през 2015 г. контролните органи на агенцията са проверили 28 539 таксиметрови автомобила и са съставили 1976 акта. А санкции, които са отнесли нарушителите, са на стойност около 612 000 лв.

Сред по-сериозните провинения са липсата на удостоверение "Водач на лек таксиметров автомобил" и разрешително от общината за извършване на превоз, за което са написани 32 акта на таксиджии. 

С 30 акта са наказани шофьори, които не включват задължително след наемане на автомобила таксиметровия апарат и 5 акта за неиздаване на фискална касова бележка за извършената услуга.

Общините, в които най-често се извършват нарушения, са Благоевград, Бургас, Видин, Враца, Плевен, Пловдив, Сливен, Стара Загора, Търговище и София.

Проверяващите са констатирани и други нарушения, сред които са водачи без удостоверения за психологическа годност, шофьори, които не попълват редовно и точно пътната книжка и пътния лист и не спазват времето за управление и почивка.

Освен на такситата експертите на "Автомобилна администрация" са направили и редица проверки на камиони и автобуси от началото на година.

От началото на годината са проверени над 22 хил. камиони и автобуси в цялата страна. Съставени са около 5000 акта, като са проверени 15 837 тира и близо 6500 автобуса. 

Водачите са отнесли глоби за повече от 2,1 млн. лв., като за 1,8 млн. лв. са санкциите на тираджиите, а с 368 хил. лв са глобени шофьорите на автобуси.

Сред констатираните нарушенията при тировете са разкъсани и износени гуми, неизправни спирачки и светлини, както и камиони с липсващи тахографи или неправилно попълнени такива. 

Други чести провинения са неспазване на почивките от шофьорите и водачи, използващи служебни карти на други хора.

При на автобусите инспектори са установили нарушения, свързани с маршрутните разписания, спазването на изискванията за спиране на определените по разписание места, както и различни технически неизправности, съобщиха още в данните на транспортното ведомство. Пропуски са намерени и при задължителните технически прегледи, които се правят преди да тръгнат на път.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 07.09.2016 г.
+1
 
 
Нормално ... като се има в предвид, че не са от най-интелигентните ...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Зелен преход
Парламентарни избори 2024
Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: