Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Таксиметрови шофьори надписват сметки чрез чипове в апаратите
Автор: Екип Ruse24.bg 16:14 / 07.08.2014Коментари (4)541
© Ruse24.bg
Някои от таксиметровите шофьори вече монтират чипове в апаратите и така успяват да надписват сметките на клиентите, съобщи Валентин Стойчев, началник на регионалния отдел на Агенцията за метрологичен и технически надзор за Северна България, цитиран от БТА.

По думите му това е най-модерният метод за манипулиране на апаратите. До преди няколко години шофьорите са работили с т.нар. помпи, чрез които са отчитали повече от изминатите километри. Манипулацията обаче е била лесно разкриваема, тъй като водачът е ползвал бутон, монтиран на скоростния лост или на пода на колата до седалката му.

Модерните чипове в апарата пак увеличават изминатите километри, но шофьорът работи с малко дистанционно, което клиентите няма как да видят, обясни Стойчев.

Той уточни, че манипулацията може да бъде разкрита само ако бъде разглобен апаратът. Стойчев разказа за последните "нововъведения" при таксиметровите услуги преди началото на съвместна проверка на инспекторите от агенцията с ДАИ, която ще обхване Северното Черноморие.

Стойчев отчете, че до момента е извършен метрологичен надзор върху средства за измерване в бензиностанции и в магазини в курортите. От началото на лятото са проверени общо 70 обекта, от които 24 бензиностанции. Метролозите са прегледали 64 везни в магазините и 101 бензино- и газ-колонки.

Установени са нарушения само в два обекта, посочи Стойчев. По думите му в тях са били ползвани везни, чийто срок за метрологична проверка е изтекъл. Стойчев каза още, че постъпващите жалби от граждани в агенцията са най-често за неточна работа на колонките в бензиностанциите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.08.2014 г.
+1
 
 
Правилно, имам познат таксиджия, работи във фирмата с трите еднакви и четвъртата различни цифри. По думите му само лятото август взима под 1400лв. Колата си е негова и работи само той!!! През останалото време вади около 1500-1600лв. при сегашните тарифи. Не виждам за какво още подскачат и се жалват. Каза ми, че когато свалиха тарифите преди месеци, в първите две седмици, оборотът е паднал, защото заявките са били същите, но на по-ниска тарифа. След което, обаче заявките се покачват и оборота скача средно с около 100лв. на месец, отколкото при по-високите тарифи. За отбелязване е, че колата, която кара е на 4 години, състоянието и е почти безупречно /дребни външни забележки/ и може би е един от малкото, които дори седейки на някоя стоянка не гаси колата, а си стои на хладно на климатик. Наистина не виждам защо искат увеличение и по колко искат да взимат по 3000лв.? Нагло от страна на някои водачи.
Aнонимен
на 07.08.2014 г.
+8
 
 
Шофьорите на таксита печелят предостатъчно -над 1500 за ценза ,който притежават.Искат двойно увеличение на цените 0,80 лв на км.Това прилича на социализма ,когато имаше единни цени. В условията на истинско пазарно стопанство ,всеки сам определя цената. Ако не му отърва -напуска.Общинският съвет не трябва да допуска да му извият ръцете нахални ,често арогантни ,отказващи по-кратки курсове ,надписващи с чипове.Може да останат 3 фирми ,но ще бъдат бързо обслужващи и с възпитани шофьори,които чрез ниски цени ,позволяващи печалба ,да са от полза за хората и себе си.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: