Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Таксиметрови шофьори плашат с протест заради завишени санкции
Автор: Екип Ruse24.bg 15:03 / 17.10.2010Коментари (16)540
© Burgas24.bg
Браншови организации на таксиметрови шофьори ще организират национален протест, ако парламентът одобри рязко завишените санкции, предвидени в промените в Закона за автомобилните превози.

Това решение е прието на национална среща във Велико Търново на 24 организации от Асоциацията на таксиметровите превозвачи, в която са обединени повече от 25 000 шофьори от страната, съобщи на пресконференция Сава Колев, председател на асоциацията.

По неговите думи участниците във форума са се обединили около становището, че предвидените в проектозакона промени обслужват лобистки интереси и ще се отразят пагубно на автомобилния бранш.

В декларация до министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, до премиера и до председателя на парламента браншовите организации настояват проектозаконът да бъде съобразен с техните искания, преди да бъде гласуван в пленарната зала.

Според браншовиците, 24 промени предвиждали за маловажни по думите им нарушения глоби от 2000 до 5000 лева, които били непосилна сума за отделния шофьор със среден доход до 2000 лева годишно.

Не е нормално за установена от контролните органи повреда в касовия апарат или за това, че се е свършила лентата на апарата в таксито, глобата да бъде 3000 лева, коментира Димчо Иванов от Националната федерация на таксиметровите синдикати.

Според него поради тежките условия на труд и законовите ограничения напоследък са зачестили самоубийствата, инфарктите и инсултите, които получавали таксиметрови шофьори зад волана, пише БТА.

Като конфликт на интереси от организациите определят предвидените в проекта премии за контролните органи в размер на 30 процента от събраните глоби от нарушителите.

От бранша предлагат да бъдат предвидени промени в закона, за да бъдат разрешени таксиметровите услуги с електомобили, както и с превозни средства до седем места.

Източник: Дарик







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нещо май не сте наред.Разбрали неразбрали и айде давате да плюем.Ето затова ще сме на този хал.Не сме задружни и затова ни мачкат.Днес бакшишите,утре зъболекарите,в другиден баничарниците и т.н. и накрая тези които плюете само и вашия ред ще дойде.:)))
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 17.10.2010 г.
0
 
 
Ей смотани кандидат-убийци! За кво ревете ве? Я да питам тоя пе*ал, който чакаше клиенти на Катедралата в 09:07 сутринта за Златни пясъци дали е легален превоза и дали ще протестира?!
+2
 
 
Бакшиши тъпи, само искате да сучете пари! Аре гледайте си работата! На хората им писна от вас и тъпотиите ви!
-1
 
 
защо слагате вси4ки под един знаменател.А знаете ли какви изисквания имат.Това сме българите
+2
 
 
И сега кого плашат бакшишите? Като не им отърва, да оставят този занаят и да се хванат да копаят и да орат.
+7
 
 
Ама те какво искат,без касов апарат да работят така ли. Ми нали ако няма глаба апаратите им все ще бъдат или развалени или тъкмо, ама току що ще е свършила лентата. лентяи долни.
+6
 
 
Горките те с 2000лв годишна заплата...Еййййй много нагло и лъжливо племе са стотинкаджиите!
+4
 
 
"...Таксиметрови шофьори ще организират национален протест, ако парламентът одобри рязко завишените санкции, предвидени в промените в Закона за автомобилните превози..." Интересно, какво го притеснява съвестния шофьор, който си спазва закона и кара по правилата, че глобите ще станат по-високи? От размера на глобите има да се притесняват тези, които живеят с мисълта за безнаказаност и са свикнали да карат както си искат,излагайки постоянно на опастност живота на околните, а не както трябва ;) Не че няма пак да има такива, които да си плащат за да карат какро си искат, но ще са доста по-малко. Все пак гъзарията е лукс и не е за всеки ;)
+5
 
 
Нагли, по-нагли, най-наглите шофьори в България! Това е съсловие, което изобщо не се съобразява с правилника и закона за движение по пътищата. Правилното решение е , глоби в големи размери.
на 17.10.2010 г.
+4
 
 
Да крадат могат а да плащат не
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: