Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Танов обясни защо са скъпи горивата
Автор: Екип Ruse24.bg 10:10 / 21.08.2015Коментари (10)687
© Ruse24.bg
Шефът на митниците Ваньо Танов обясни накратко защо бензинът е скъп, въпреки рекордния спад на цената на суровия петрол. 

"Компаниите у нас държат висок марж, това е", каза Танов пред Нова телевизия. 

"Сега цената е 45 долара за барел, миналата година по това време е била 106", обясни той.

"Има картел", отсече премиерът Бойко Борисов

Той заяви, че големите вериги държат 2-3 стотинки разлика на цените. 

"Няма да допуснем това повече", заяви Борисов.

"Ще има намаляване на цените. Да спрат да лъжат, да крадат - цяла палитра от измами. Година и половина при Орешарски нямаше началник на митниците", каза още премиерът.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Избори идват и се търсят кинти за харчене. Вдигнали са им процента, те отказали да плащат повече от това което вече са давали и "вожда" - ББ и подопечния "шаман" ВТ, специалист по ценообразуване на стойността на горивото сега ще борят това което сами създадоха за предизборни позитиви.
0
 
 
Добре де, как миналата година цената е била двойна на барел, а цената за литър гориво е била като тази в момента ? А и наистина където и да зареждате разликата е малка - естествено, че е измама всичко пак. Защо обаче проверяващите органи не са си свършили работата ? Или по-точно кой колко пари взе да си трае пак ? Защо няма осъдени за бездействие ? Защо няма затворени бензиностанции, както и безкрайни проверки за качеството на горивата ? Пълна мизерия ! Не стига, че плащаш доста скъпо горивото, а и самото то е кенеф. И не стига това, ми на моменти има и глупости като да ти заредят 26 литра газ на бутилка 18 литра (8 литра не се събират в тръбите, преди някой да се е пробвал да ми обяснява). Изобщо - монополизъм от страна на продавачите и безхаберие от държавата. И после се сърдите, че българина все гледал да излъже системата - ами ще гледа, след като системата го лъже постоянно !
0
 
 
От всеки литър бензин или дизел 1 лв отива в Лукойл, 1 лв отива в държавата във вид на акциз или ДДС. Има някакви 20-25 стотинки печалба за търговците (ако е менте горивото може и повече, да). Цената на петрола може и да поевтини горивата, но и държавата може да намали малко ставката също.
+1
 
 
сумати оправдания и нито едно адекватно... но като се вдигне цената на петрола още същия ден го вдигат по бензиностанциите... сега като е паднал от 1 месец цената не е мръднала въпреки спада на петрола с 10-20% за 1 месец
+3
 
 
Ако съдим за цената на барел през годините в момента бензинът и дизелът трябва да са на цена около 1,20 лева , а газта да е около 0,40- 0,50 стотинки и то със всичките им там надценки и сумите, които прибира държавата. Просто си има картел, който да се развали ще е много трудно, въпреки лекия спад в потреблението и големия спад на цените за барел нашите тука си държат една цена ,че и дори искат да я вдигат някои- да не споменавам вериги. И в момента има бензиностанции, от големи и малки вериги ,които едвам изкарват месеца ,но държат високи цени....но потреблението ще спада още - с тези нереални цени и това качество. А тези артисти Борисов и Танов ,да не се правят ,че милея за горивата и цените им - че и те са в играта - да не говорим, че пропуснахме толкова енергийни проекти ,че няма на къде...( не само от Руска страна- да не скочат ,че съм проруски настроен) Сравнете цените в другите страни и заплатите им -след това погледнете тук какво става .
+1
 
 
Цените в Гърция са същите. Бензиностанциите като брой по моя преценка са доста повече от нашите. Съдейки по "опашките" в Гърция ме кара да си мисля, че оборота им е доста по-малък. Те съществуват въпреки това. Извод -> ББ е прав.
+1
 
 
При положение, че годишния оборот на горива при производителя и всички доставчици е над 20 млрд. на година и печалбата е поне 10% дали не могат да си купят всеки политик? Ще ни намалят цените с още по 2-3 стотинки на литър (като компенсират с качеството) и всички ще са щастливи. Ще се налеят малко повече пари като ДДС, и субсидии за изборите и ще се приключи с пушилката.
+4
 
 
Защото народа е страхлив :),затова всичко е скапо
+2
 
 
Нормални цени на горивата - това ще е хубаво да се получи.... ама надали...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Газови доставки
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: