Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването ще се разрастват заради разбойниците в системата
Автор: Екип Ruse24.bg 10:27 / 21.04.2016Коментари (0)1360
©
"Скандалите в здравеопазването тепърва ще се разрастват заради разбойниците в системата", заяви бившият министър на здравеопазването от кабинета "Орешарски" Таня Андреева в предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Злоупотребите във Фонда за лечение на деца няма да спрат с уволнението на директора Павел Александров. Те са свързани и с част от обществения съвет на фонда, хората в него носят солидарна отговорност", заяви бившият министър на здравеопазването.

По време на нейния мандат Андреева е уволнила Александров за същите злоупотреби. "Имаше сигнали за същите порочни практики, като всички бяха проверени и доказани", поясни тя.

По думите й тогава не са успяли да докажат наличието на корупция, но е имало злоупотреби в изразходването на финансовия ресурс на фонда, заплащането на квартири в чужбина, както и голямо забавяне на становищата на болните деца. "Имаше и сигнали за корупция, но не бяха доказани".

Андреева допълни, че е имало и сигнали за посредници, които работят за директора на фонда в турски болници, които посрещали пациентите и това се заплащало допълнително.

"Работата на фонда е проблемна от 10 години, структурата не работи добре с този обществен съвет и трябва да настъпи коренна промяна", заяви Андреева.

По думите й по време на нейния мандат е разработен нов правилник за работа на обществения съвет, който е гарантирал прозрачност при разпределянето на парите. "Толкова истерична съпротива имаше, че започнах да си мисля защо това се случва по този начин. За фонда е много по-лесно да работи на тъмно", допълни Андреева.

Бившият здравен министър каза, че по нейно време във фонда е имало четирима души, които подкрепяли Александров. "Те успяваха да прогонят всеки друг колега, а това буди съмнение", допълни тя.

"Преди всичко трябва да си добър човек, за да се занимаваш с деца. След това да бъдеш лекар", смята Андреева.

Според нея единственият начин да се подобри работата на Фонда за лечение на деца е да се преструктурира. "Надявам се това да не е показна акция, а първа стъпка в разплитането на проблемите във фонда изобщо", допълни Андреева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Гергьовден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Европейски избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: