Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Тази жена отгледа 18 деца като свои
Автор: Екип Ruse24.bg 11:44 / 02.01.2020Коментари (0)690
©
Да дадеш любов и грижа на 20 деца- 2 биологични и 18 приемни. Оказва се възможно. Ганка Иванова е една жена с голямо сърце. Тя е майка по призвание и приемен родител по документи. Грижила се е за деца, жертва на схема за продажба на новородени и за деца, чиито родители са се опитали да ги продадат чрез обява в интернет. Подкрепа в приемната грижа оказват от фондация "За нашите деца".

Борис и Нина -  те са две от общо осемнайсетте деца, които Ганка Иванова от София приютява в дома си и гледа като свои. Тя е първият професионален приемен родител в България. 

Момчето е на осем месеца, изоставено в столичната първа градска болница. Момичето е на три години. Идва от защитено жилище. Ганка разказва, че биологичните им родители никога не са се интересували от тях. 

"И двамата са изоставени на ниво родилен дом. Родени и на следващия ден са изоставени", разказва тя. 

Борис и Нина все още не са вписани и в регистрите за осиновяване. "Ние за тях сме мама и тати. И те имат нужда да казват на някой "мамо".Те са си моите деца. Тук са проходили. Тук са проговорили. Почти всички бебета, които са минали, са проходили у дома. Правили сме прощапулници, правили сме рождени дни", казва още приемната майка пред Нова тв.

18 деца, 18 съдби. Освен приемните, Ганка има и две биологични деца, които вече са големи. "Някак си може би имам потребност, и аз не мога да го обясня. Правя го с лекота. Затова казвам, че това е призвание, не е професия. И като започнат да говорят, че го правим за пари, много ми е болно", споделя още Ганка.

Всичко започва през далечната 2006 година, когато за първи път се грижи за дете без родители. Впоследствие го осиновява. Петя вече е тийнейджър, на 14 години. 

"Тя не беше виждала хладилник по това време. Явно храната й е била недостатъчна. Когато стана спешно настаняване, аз бях направила набързо супа и кюфтета и тя почна с тези кюфтета. Най-вероятно имаше някакъв страх да не остане гладна. И до ден днешен, тя си прибира чипс и лакомства, трупа си ги в нейната стая", разказва още Ганка

Тя се грижи и за бебето, което през 2012 година е обявено за продан от родителите си срещу 5 000 лева. Майката и бащата са били наркозависими. В дома на Ганка е настанено временно и друго дете, също подготвяно за продажба. Майката е била част от канал за трафик на новородени.

Разделите с децата са трудни. Тогава емоцията надделява над професионализма. Някои от децата са осиновени в България, други в чужбина. Много малка част от осиновителите обаче поддържат връзка с приемните родители. 

Но приемната майка се надява,че някой ден "нейните" деца, както ги нарича, ще разберат за нея и ще поискат да я видят.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: