Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Тихомир Димитров, "Четири лапи": Нехуманното отношение към животни е административно нарушение, не престъпление
Автор: ИА Фокус 14:47 / 23.11.2022Коментари (0)380
©
Трябва да се прави разграничение между нехуманното отношение и нехуманно отношение към животни. Това заяви Тихомир Димитров, ръководител на отдел "Програми" към фондация "Четири лапи“ в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“. "Престъпление срещу животни имаме, когато имаме жестокост над гръбначни животни, включително стрелби, отравяне и т.н., побой, какъвто беше случаят. Всички тези действия са нехуманни, но когато подавате на 112 сигнал, трябва да сте подготвени да можете да докажете обвинението си и също така да включва то насилие и жестокост над гръбначни животни. Такъв сигнал може да се подаде и към местното РПУ, и към районна прокуратура. Ние сме изготвили едни жалби в нашия сайт в секция "Сигнализирай“, които гражданите могат да изтеглят и за тяхно улеснение да попълнят и да подадат“, поясни той. 

Запитан как да постъпим, ако станем свидетели на насилие над домашен любимец, Тихомир Тодоров обясни, че, ако собственикът увреди домашния си любимец, той подлежи под ударите на Наказателния кодекс на Република България. "Това нещо се разследва и се доказва, съдът има последната дума. Ако просто той се грижи зле за собствения си домашен любимец, тук навлизаме в малко по-хлъзгавата сфера на нехуманното отношение, което е административно нарушение, а не престъпление“, уточни Тихомир Димитров. 

От ефира на Радио "Фокус“ ръководителят във фондация "Четири лапи“ апелира за съзнанието на гражданите. "Много е важно, всеки един от нас влияе на хората около него. Ако ти имаш вече едно по-развито виждане за това, че животните са чувствителни същества със съзнание и страдат точно като нас, ти ще го предадеш това и на околните. Просто в твоята среда, в която се движиш, тези случаи или ще намалеят, или ще изчезнат напълно“, смята Тодоров.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мартенски музикални дни 2024
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
Строежът на АМ "Хемус"
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: