Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Тома Биков: Нужно е да знаем дали Nexo има връзка с политическия живот у нас
Автор: ИА Фокус 10:57 / 14.01.2023Коментари (0)318
© БНТ
Мандат на "Демократична България" е реалистичният вариант, чрез който би могло да се осъществи правителство в 48-ото Народно събрание. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ.

"Третият мандат винаги е по-труден от първия. Очакваме конструкция, по-различна от отхвърлените вече. Реалистичният вариант, чрез който би могло да се осъществи правителство е "Демократична България". Не виждам реалистична възможност за мандат на БСП по най-различни причини, не защото са БСП. С тях имаме диаметрално противоположни позиции по най-важните теми, за разлика от "Демократична България", ДПС, "Български възход". С БСП и донякъде с "Продължаваме промяната" имаме сериозни разминавания по отношение на модернизацията на Българската армия, например. Ако имаме амбицията не просто да се състави кабинет, а да се допринесе за развитието на страната - това е възможността", каза Биков.

От ГЕРБ очакват, ако мандатът отиде при "Демократична България", те да дадат конкретно предложение в цялост- с приоритети и структура.

Тома Биков коментира пред БНТ и разследването на криптобанката Nexo. Той призова да се намери отговора на въпроса дали дружеството е имало отношения с политическия живот у нас.

Депутатът изтъкна, че при обсъжданията за нов гуверньор на БНБ и съревнованието между кандидатите на "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ", в програмата на Андрей Гюров от ПП е било заложено отварянето на банковата система към иновативните платежни средства и го призова да отговори дали това има общо с криптобанката.

"Понякога човек за секунди от въпрос се превръща в отговор и започват да излизат различни намеци. И това за БНБ - аз си спомних за ожесточената битка между Гюров и Каримански, която и мен ме озадачаваше и беше в основата на развалянето на отношенията в коалицията.

Не може да прави връзки с това и Nexo, може само да спекулира. Вчера гледах изслушването на Гюров в комисията, в което той каза, че третият му приоритет е да отвори банковата система към тези иновативни документи. Дали е имал предвид тази компания или нещо друго е въпрос, на който той трябва да отговори. И аз им се чудих защо толкова много спорят - те поставиха на карта отношенията в самото правителство. Нищо не казвам - давам го като пример, защото всеки нещо се присеща. Дали е било така или не - не знам.

Това, което е важно, е да се стигне до това, което засяга България - доколко тази компания е имала отношения с българската политика по един или друг начин. Дай, Боже да не е имала! Аз не казвам, че е имала, но със сигурност трябва да си зададем този въпрос", посочи той.

Още по темата: общо новини по темата: 13
21.01.2024 »
22.12.2023 »
07.04.2023 »
07.04.2023 »
23.01.2023 »
20.01.2023 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бойни спортове
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: