Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Томислав Дончев: Половин магистрала не е магистрала
Автор: Екип Ruse24.bg 13:02 / 18.09.2015Коментари (4)748
©
Транспортната, в това число и пътната инфраструктура, в никакъв случай не трябва да бъде мислена само и единствено като средство за придвижване. Това каза Томислав Дончев, заместник-министър председател по европейските фондове и икономическата политика, по време на срещата на министрите по пътна инфраструктура, която се провежда край Варна, предаде радио "Фокус".

Той допълни, че транспортната инфраструктура моделира поведението на хората. "Мислейки комплексно и умно, ние трябва да сме наясно кога искаме да качим хората на пътя и кога искаме да ги свалим. Не трябва да градим инфраструктура само следвайки транспортните потоци, ние трябва да се опитваме да моделираме потоците, което понякога е по-важно от това да ги следваме", коментира Томислав Дончев

Той каза още, че трябва да се мисли за ефекта от всяка инвестиция. "Ние отдавна не правим пътища - паметници, които не се натоварват адекватно. Но планирайки една инвестиция, осъществявайки я, по-добре да е направена една година по-късно, да сме отделили достатъчно време за анализ, знаейки в аванс колко трафик ще има по съответния пътен участък. Тук повече от всякъде важи правилото мисли глобално, действай локално. Път за никъде не е път, половин магистрала не е магистрала. Вяска пътна връзка трябва да бъде координирана", подчерта Томислав Дончев

В изказването си заместник-министър председателят по европейските фондове и икономическата политика засегна и темата за микса от финансиране. Той заяви, че традиционният модел на финансиране, който има до момента, върви към изчерпване. "Ние ще имаме възможността да ползваме интензивно европейско финансиране до 2023 година. Не че европейско финансиране няма да бъде налично и след това, но по редица причини, включително и свързани с нарастването на брутния вътрешен продукт, страната ни ще влезе в режим на по-нисък интензитет на финансиране. Настоящият модел за финансиране на пътната инфраструктура е изчерпан", посочи Томислав Дончев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
поставям от една страна томислав дончев :) чудя се кой от червените парцали мога да поставя от другата страна да му бъде равен :) съсела станишев ли онва муле орешарски ли водкаджията ли каймакана ли :) ..... а може би Славчо :)
-2
 
 
О Даааа, а половин мост, мост ли е г-н учителю.....като направихте Дунав мост 2, той на къде води.....към коя магистрала води или само към разбити пътища????
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: