Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Томислав Дончев във Варна: Управляват ни авантюристи и най-скъпо платените стажанти на държавата
Автор: Екип Ruse24.bg 13:58 / 08.02.2022Коментари (2)595
Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Томислав Дончев, евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев, Тома Биков, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ/СДС и председателят на МГЕРБ Георг Георгиев участваха в среща и открита дискусия в "Юнашкия салон“ по инициатива на МГЕРБ-Варна и неговия областния координатор Славена Точева, народен представител от ГЕРБ/СДС.

Темата беше актуалната политическа ситуация в страната, процесите в ЕС и младежите като фактор в тях.

Колкото и да сатанизират управлението на ГЕРБ, нека да си представим, че не беше дошла "промяната“ и ГЕРБ продължаваше да носи отговорност за развитието на държавата.

Първо, инфлацията щеше да е много ниска, защото сегашното правителство води проинфлационна политика и всеки ден помпи инфлацията. Със сигурност цените на тока нямаше да бъдат толкова непосилни за бизнеса и ще припомня, че правим трето предложение как общините да не спират уличното осветление, но срещу това има необясним инат, каза Томислав Дончев.

Второ, със сигурност щеше да продължи политиката по повишаване на доходите, не само на учителите, но и на медицинския персонал, не само заради ковид пандемията.

Трето, до 2024 г. автомагистрала "Хемус“ щеше да свързва София и Варна, в ход да са изграждането на Индустриалната зона и Университетският комплекс в морската столица, посочи зам.-председателят на ПП ГЕРБ.

Той беше категоричен, че досега България щеше да има План за възстановяване и устойчивост, по който щяха да се използват средства, а не чрез теглене на кредити, които по плана на управляващите ще стигнат рекордните 30 % от БВП.

"Имаме най-скъпо платените стажанати, не само по заплати, а заради това, че се учат на наш гръб и всички ще платим най-високата цена за това. Те се учат на неща, които ние знаем- колко моста има над Дунав, откъде минават път и къде газовите трасета. Сметката, за съжаление, няма да плащат те, ще плащаме всички ние“, коментира Томислав Дончев.

Никога ГЕРБ не са правили политика на насъскване и да извличат политически дивиденти от омразата, както правят днешните управляващи.

"Във време на тежки кризи останахме единствената държава в ЕС, която няма одобрен План за възстановяване, буксуват и оперативните програми", отбеляза на свой ред евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

По думите му сигналите за натиск над прокуратурата будят тревога сред европейските ни партньори, но управляващите не искат тяхната обективна оценка за предприетата съдебната реформа.

"По начина, по който се действа, можем да очакваме, че в следващия евродоклад за върховенството на закона ще ни напомнят, че прокурорите са толкова независими, колкото и съдиите и не трябва да има никакъв политически натиск. Не бива да допускаме да тръгнем по пътя на Полша, срещу която е задвижена най-тежката санкционна процедура по чл. 7 от Договора за функционирането на ЕС, свързана с независимостта на съдебната система", заяви евродепутатът. Той поясни, че заедно с колеги от българската делегация в Европейския парламент са изпратили официално запитване до ЕК дали страната ни ще се възползва от независимата експертна помощ, която може да получи за реформирането на специализираните съд и прокуратура.

"Страната е в ръцете на едни авантюристи, смятам че цялото българско общество е жертва на една измама и не мога да повярвам, че няколко милиона души могат да бъдат нейни заложници по толкова елементарен начин, каза Тома Биков. Той посочи, че вече два месеца в парламента не е влязал нито един законопроект, свързан с ценовата криза, с настъпващата икономическа криза и няма отговор за всички видове кризи, които ни връхлетяха.

"И някой иска да ни говори за кюлчета, за шкафчета и не знам какво, при условие че вчера лъснаха пред цяла България с "Булгаргаз“ и как за 3 секунди продадоха 60 хиляди мегаватчаса. Или как премиерът ще дава на главния прокурор Иван Гешев изрезки от вестници, за се извършват разследвания на престъпления, когато МВР и службите са на негово подчинение. И всичко това на фона на убийствена ценова криза“, отбеляза Тома Биков и посочи, че въпреки гръмките обещания за социална политика на БСП преизчислените пенсии отново са орязани.

Според Георг Георгиев стигнахме време, което след 90-те е отново безнадеждно, време, което се стовари на младите хора- със здравната, икономическа, финансова и социална криза. "Ние всички усещаме "промяната“, как се отразява, " промяната“ , в която някои бяха измамени, че ще доведе до ново начало на страната. Единственото, на което станахме свидетели, е регрес“, каза младежкият лидер на ГЕРБ.

Още по темата: общо новини по темата: 2611
11.10.2022 »
08.06.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/436 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.02.2022 г.
0
 
 
Ей, човек ГЕРБ Е БИТА КАРТА, СПАСЯВАЙТЕ СЕ КАТО ПРИ ЦАРЯ , КОГАТО БЕ НА ВЛАСТ.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: