Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Тончо Краевски: Не бих желал ЕС да се реформира, а да спре да регулира живота на европейците според закони от времето на Лисенко и Ленин
Автор: Йоланда Пелова 12:19 / 16.04.2024Коментари (0)805
©
Не бих желал ЕС да се реформира, а да престане да регулира икономическия, социалния и политически живот на европейците по едни мерки и закони от началото на миналия век и от времето на Лисенко и Ленин. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" политологът Тончо Краевски.

По думите му ЕС се сблъсква с проблеми, свързани със своята собствена реалност: "Не знам дали ЕС днес може да се реформира успешно. Не съм съгласен и с много от поставените му цели. Аз не смятам, че една администрация от технократи е най-доброто за една свободна държава. Не смятам, че целите, които си поставя да регулира и планира цялата икономика посредством "Зелената сделка". Не мисля, че тази планова икономика е нещото, от което европейците имат нужда и не мисля, че това служи на каузата за свободата".

Според политолога големият въпрос е не дали ще се случи по-задълбочена интеграция, а по-скоро каква ще бъде тя: "По какъв начин ще бъде изпълнена и чии интерес ще обслужва. Това, което се вижда към момента е, че интеграцията обслужва две големи държави в Западна Европа - Франция и Германия и още две по-малки. Всички спирачки, които има интеграцията са само толкова, доколкото има спирачки в отношенията между Франция и Германия. Дотолкова, доколкото нуждата от национално самоопределение и незавизима национална политика продължава да разделя тези две страни, толкова на всички останали ни е позволено да проявяване национални характеристики. Ако се разреши този въпрос между Франция и Германия, ще стане много трудно за държави като Словакия или България да отстояват националната си независимост".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Евроизбори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Застреляха Алексей Петров
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: