Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Тормоз в частна детска градина
Автор: Екип Ruse24.bg 10:06 / 02.12.2015Коментари (2)441
©
Майка алармира във Facebook за насилие над деца в частна детска градина в София. Мая Манчева пише, че е видяла как една от възпитателките нахлула в стаята, в която децата си играели, хванала едно момиченце за косата и започнала "да я тръска агресивно с неописуема нечовешка злоба".

В поста си майката е публикувала част от жалбата, която е подала в Агенцията за закрила на детето. В нея тя обяснява какво точно се е случило.

На 23-ти миналия месец Maя пристига пред частен детски център "Палечка", намиращ се на ул. "Митрополит Кирил Видински" №2 в квартал "Лозенец", за да вземе сина си.

Стоейки пред входната врата и говорейки по телефона, решава да погледне през прозореца какво се случва в стаята, в която играят децата. Тогава вижда Орлин (сина си) да седи в единия ъгъл и да вади играчки от един кош. Другите деца били разпръснати из стаята. Възпитателка нямало.

"Изведнъж в стаята нахлу една от жените, които съм виждала да се занимават с децата, отиде в края на стаята - там където са леглата за спане, хвана едно момиченце за косата, вдигна я във въздуха - за косата, и започна да я тръска агресивно с неописуема нечовешка злоба. 

След което я хвърли грубо на земята. Изглеждаше сякаш не й е за първи път, защото се държеше доста обиграно, сякаш това й е методът на възпитание. Всички деца бяха вперили поглед в случващото се. Възпитателката явно ме видя и дойде до прозореца, без да ме поглежда, опитвайки се да дръпне някакви други пердета, но не успя", пише Мая Манчева.

Майката е в шок, но звъни на вратата, където й отваря друга възпитателка. Жената се държала припряно, сякаш знаела какво се случва в другата стая. Жената я попитала как се казва въпросната възпитателка, която в момента се грижи за по-малките деца. Името й било Роза. 

На момента преценява да не казва нищо, защото не вижда собственичката на градината. На другия ден обаче Мая и съпругът й Александър отиват в яслата, за да уведомят за случващото се.

"В очите й се виждаше, че не чува тази история за първи път от мен или ако не знае конкретно този случай, най-малкото е запозната с този подход на "възпитание". Съобщих й че не желаем синът ни повече да посещава тази градина и че нямаме доверие на персонала, защото не сме сигурни, че те не са наясно със случващото се. 

Казах й, че според мен тази жена трябва да бъде уволнена дисциплинарно и повече да не упражнява тази професия. Управителката Ина Шварц не изказа своето мнение и намерения, а само каза, че й трябва време, за да осмисли информацията", пише Мая.

Няколко пъти родителите й казват, че държат да бъдат уведомени родителите на малтретираното дете, но не остават убедени, че това ще се случи. Тогава Мая излиза пред градината и започва да разговаря с родителите. Ина Шварц се появява отново и започва да я напада.

"След като видя, че не се отказвам и продължавам да стоя отпред ми каза, че щом дойдели родителите на момиченцето София щяла да им разкаже за случилото се и щяла да ми се обади и да ми даде техните координати, след като държа да говоря с тях", пише още майката.

Действително след час Мая получава данните на родителите на детето: 

"Обадих се на майката. Ина обаче не беше разказала истинската история, че това не е просто раздрусване, а сериозно разтрисане на момиченцето, което виси на косата си. Майката каза, че ще уведоми бащата и ще обсъдят какво да правят. Също така собственичката била казала на майката, че Роза от тук нататък щяла да внимава повече!".


Източник: Dnes.bg






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
крайно време е да си отговрят хората очите за голяма част от ЧАСТНИТЕ детски градини... в много от случаите са скъпи гледачници, а често се случва и горе описаното! Жалко, че все още толкова хора мислят, че като е в частна градина детето ще е "богоизбрано"
на 02.12.2015 г.
+5
 
 
Гледането на малки деца е призвание,в случая явно се касае за неподходяща гледачка,не е трябвало изобщо да я назначават на тази работа!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: