Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
–усе
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
“ошко …орданов: "»ма такъв народ" н€ма да влезе в коалици€ с мафи€та
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 09:59 / 24.09.2020 оментари (7)619
©
ѕарти€та на —лави “рифонов "»ма такъв народ" н€ма да влезе в коалици€ с √≈–Ѕ, ƒѕ—, Ѕ—ѕ, Ќ‘—Ѕ, ¬ќЋя и ¬ћ–ќ. "“ова включва и "–епубликанци за Ѕългари€", тъй като ÷ветан ÷ветанов е √≈–Ѕ". “ова об€ви един от сценаристите на “рифонов - “ошко …орданов, който е и зам.-председател на новата "антисистемна формаци€". …орданов коментира политическата криза, протестите, евентуален предсрочен парламентарен вот и др. актуални политически въпроси в предаването "ѕо острието с  ало€н  онстантинов" по телевизи€та на “рифонов.

"Ќе можеш да бъдеш коалици€ с н€кого, когото см€таш за вреден за държавата.†Ќе можеш да правиш коалици€ с мафи€та. Ћюбопитно ми е дали бихте задали този въпрос на "ƒа, Ѕългари€", защото те б€ха министри във втори€ кабинет на Ѕорисов.†Ќе в първи€, когато дойде на вълната на надеждата. “огава беше €сно вече как се крадат пари и какви са финансовите кръгове. “огава ’ристо »ванов стана министър и беше във властта с него",†каза “ошко …орданов и обвини партиите от "ƒемократична Ѕългари€" за това, че част от т€х, когато са били в "–еформаторски€ блок", са излъгали, че н€ма да се коалират с Ѕорисов, а само часове по-късно са го сторили.

¬се пак от думите му се стана €сно, че вижда "общо поле за разговор с "ƒемократична Ѕългари€" и веро€тно двете формации ще се срещнат за политически разговори в бъдеще.—поред зам.председател€ на "»ма такъв народ"†"всички са се вторачили в —лави".†"≈дните, защото ги е страх, че ще ги измете, като дойде. ƒругите, защото се см€тат за по-умни и откъде-накъде хората харесват това, което той прави. —амо ние не сме били във властта с √≈–Ѕ", каза той. » ћа€ ћанолова е била като част от Ѕ—ѕ и заедно с ƒѕ—. "ƒемократична Ѕългари€" е била с √≈–Ѕ. “е излъгаха.†јко ние го направим това Ц разпънете ни на кръст", об€сни …орданов.

ѕо думите му "»ма такъв народ" работи с нови формации, които подкреп€т искани€та за мажоритарен вот в 2 тура, намал€ване на субсиди€та, задължително гласуване и електронно гласуване.†"Ќ€ма да мръднем от тези 4 неща", каза още той.

…орданов коментира и отношени€та с Ѕойко Ѕорисов. "–азличи€та между —лави и него (Ѕорисов), между нас и Ѕорисов започнаха, когато той стана кмет. ѕреди това той и —лави имаха близки при€телски отношени€. Ѕорисов беше симпатичен на всички. ћалко хора не го харесваха, докато беше секретар на ћ¬– в правителството на —акскобургготски".

"¬ момента, в който влезе във властта, показа що за човек е. ѕочнаха едни обещани€, едни заигравки с бюджета, строеж на метрото от при€тел€ на дъщер€ му, на когото той твърдеше, че му е ударил шамар след това", каза още …орданов.

“ой отрече твърдени€та на премиера от 2010 г., че “рифонов е пожелал 50% от √≈–Ѕ и вли€ние да назначава министри:

ѕопитан за близките отношени€ на “рифонов през годините с хора от подземните кръгове като »ли€ ѕавлов и √еорги »лиев, …орданов каза: "—лави в онези години беше преди всичко изпълнител. «анимаваше се с шоубизнес. Ќ€ма човек от шоубизнеса от онези години, който да не познава изброените личности. “е се срещаха, ходеха по участи€ и всички творци ги познаваха.  акто сега познават насто€щите политици. “ънката разлика е, че —лави никога не е имал бизнес с т€х. Ќещо, което сегашни€т премиер е имал".

…орданов каза още, че премиерът е бил в директни бизнес отношени€ със —»  и е бил част от структурата им.

“ой отрече формаци€та да е финансирана от депутата от ƒѕ— и медиен магнат ƒел€н ѕеевски или от хазартни€ бос с 18 обвинени€ ¬асил Ѕожков и хора, близки до т€х.

"Ѕоже, страшна тъпоти€ е това. Ќе е в€рно. —ъс същи€ ефект може да ме питате дали получаваме пари от √еорги √ергов, ÷ветан ÷ветанов, ¬альо «латев, ÷ветан ¬асилев", посочи той. ѕо думите му първоначално парите за телевизи€та дошли от —лави “рифонов, който "продаде каквото можа", после от реклами, а вече и абонаменти.

ѕо думите му телевизи€та срещала трудности, защото "в държавата има монопол на медийните реклами от най-големите телевизии, както и натиск от страна на държавата". "јко си компани€ и рекламираш не където тр€бва Ц идват от Ќјѕ и останалите държавни дружества и започват тормоз", об€сни …орданов.

ѕо мнението му партиите тр€бва да събират пари от членовете си, а не да получават държавна субсиди€. “ой см€та още, че от мажоритарен вот за депутати в два тура могат да спечел€т малките партии, въпреки че редица експерти см€тат друго Ц това би довело до тотална хегемони€ на н€колко големи партии и драстично намал€ване на шанса на малките партии да вл€зат в парламента.

…орданов коментира и протестите, като об€ви, че лицата на недоволството са между 20 и 30 г. и имат "3 простички искани€": оставка на Ѕорисов, оставка на √ешев и предсрочни избори.†"Ќо политиците се прав€т на ударени: "ѕо€в€ва се простата кърджалийска палавница и казва: "Ќие слушаме хората, разбира се Ц те искат ¬елико народно събрание и нова  онституци€", каза …орданов.

—поред него н€ма да се стигне до оставка, защото†"това не са политици и държавници, а престъпници и мутри".
ќще по темата: общо новини по темата: 490
28.01.2021 »
27.01.2021 »
27.01.2021 »
27.01.2021 »
27.01.2021 »
25.01.2021 »
предишна страница [ 1/82 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
 ой сте ¬ие. “икви. Ќикой не ви брой
0
 
 
ј защо не сте навън, с протестиращите?
0
 
 
“акова мнозинство ли очаквате да имате ,че н€ма да се коалирате с никой рЯШВрЯШВ?? ћного хора и партии са го казвали сигурно преди да вл€зат в политиката ,но ще видим !
0
 
 
— други думи ще са поредните политически к**ви със златен пръст.
0
 
 
“о и в парламента н€ма да влезете рЯШВрЯШБрЯШБрЯШБ
0
 
 
¬ живота, а още по-често в политиката, никога не казвай Ќ» ќ√ј. јко това не ви е известно, на вашата "партийка", значи не ставате за политици, а сте поредните демагози. ¬ политиката тр€бва да ви €сно, че н€ма вечни врагове и при€тели, а вечни интереси, не само тук, но и в цели€ св€т. ѕримери дал Ѕог. » вие ще се изучите ако влезете в следващи€ ѕарламент, чук-чук да ни пази √оспод.
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« януари 2021 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
јктуални теми
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
ѕарламентарни избори 2021 г.
»збори за президент на —јў 2020 г.
√рипна епидеми€ обхвана страната
«има 2020/2021 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в –усе и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: