Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Тошко Йорданов: Изгонването на половината руско посолство беше по желание на Кирил Петков
Автор: Екип Ruse24.bg 10:18 / 24.09.2023Коментари (5)396
© NOVA
Не съм наясно с документацията. Нито съм в ДАНС, нито съм управляващ. От наблюденията в работата ми с Кирил Петков знам, че той обикновено лъже по тема на ДАНС. Знам, че предишният път, когато изгониха половината руско посолство – това беше по негово желание. ДАНС тогава казаха, че имат сведения за около 15 души, които извършват шпионска дейност. Но той каза: "Не ме интересува, изгонете 70 души". Това заяви пред NOVA председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов, коментирайки критиките на съпредседателя на ПП Кирил Петков към ДАНС на фона на шпионския скандал с руските духовници.

"Аз бях на срещата, на която извикахме шефовете на ДАНС, НСО и Военно разузнаване. Поканихме и Кирил Петков в парламента, когато стана тази история. И те разказаха за това събрание на МС, което не се е протоколирало. Дойдоха и председателите на ПГ в кабинета на председателя на НС и разказаха какви са били исканията на Кирил Петков. Как са били принудени да изгонят всякакви хора – бавачки, чистачки, бояджии, какво се сетите, за да му направят бройката. Затова когато Кирил Петков говори за ДАНС – трябва да ви светне една голяма червена лампа в главата", допълни политикът.

На въпрос ДАНС върши ли си работата, при положение, че има данни за 15 шпиони, а се гонят 70 души, Йорданов при предишното експулсиране на хора от руското посолство "министър-председателят Кирил Петков, не си е свършил работата". "Аз не съм оперативен работник. Но предполагам от филмите, които сме гледали, че като знаеш кои са шпионите, трябва да ги следиш, за да видиш с кого имат срещи. Няма посолство, което да няма агентурни хора, Включително и нашата държава има такива. Искам да кажа, че обикновено ги следят, за да видят с кого от съответната държава се срещат", подчерта той.

И допълни: "Гадният шпионин, този, който трябва да преследваме, е този, който предава собствената си държава. А в случая с руските свещеници – нямам представа. Защото не съм от ДАНС, не съм и от другата страна. Но по принцип, когато посягаш на нещо, свързано с вярата, трябва да си готов да си понесеш последствията, защото хората там не разсъждават логично. Там е емоционално".

Той коментира и идеята за реформи в службите. "Ние казахме, че тази идея е тъпа. Защото да обединиш военно разузнаване с другото разузнаване е глупаво. Няма го никъде по света. В Америка да речем, има 17 разузнавателни служби и те не са обединени. Работят в конкуренция. И освен това, генерал Атанасов, така нареченият генерал Атанасов - той е човек, който би искал той лично да контролира службите. Нямате представя каква амбиция беше да става шеф на комисията за СРС-тата. Всеки един парламент, в който аз съм бил. Там има фиксация. Предложението, което той направи - граничат с желание за тотален контрол. Аз тирани не обичам", категоричен е Йорданов.

Още по темата: общо новини по темата: 180
02.03.2024 »
26.02.2024 »
26.02.2024 »
14.02.2024 »
08.02.2024 »
08.02.2024 »
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"В случая с руските свещеници – нямам представа." Ами ,като нямаш представа що не си и*еш ПУ*ката майчина ,бе кукер прост и не си завреш липсата на представа в дивия. Иди питай в ДАНС да те светнат да имаш представа. Те в Скопие явно имат представа ,че първо от там ги изгониха ,а не от тук.
0
 
 
Това не е проблем който трябва да се решава съмо чрез станвището на една персона! А от всички представители на властта! Но в тази Просташка Държава Управлявана от Простаци друго не може да се очаква!
-1
 
 
Разбира се, че ще ги изгони. Руски шпиони под расо, застрашават националната сигурност, какво има да коментира повече Тошко Йорданов?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Политическо противоборство в САЩ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: