Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Тошко Йорданов: ПП-ДБ го играха "Многострадална Геновева"! Кирил Петков искаше приятеля на баща си начело на МВР, за да оправи изборите
Автор: Петя Кузева 12:29 / 05.04.2024Коментари (0)1621
© Фокус
"Горе играха някаква пиеса "Многострадална Геновева", която я ощипват, тя тръгва да бяга, страда, а вече преди това се е дала на няколко жениха. Жалка история, политическата отговорност е на "Продължаваме промяната - Демократична България". Така председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов определи поведението на Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов, които напуснаха демонстративно консултациите при президента Румен Радев.

"Съставът на служебното правителство е отговорност на служебния министър-председател и на "Продължаваме промяната – Демократична България", защото те промениха Конституцията", каза Йорданов, който бе придружен от Станислав Балабанов и Ивайло Вълчев при представянето на имената от проектокабинета на Димитър Главчев.

"Продължаваме промяната – Демократична България" гласуваха в зала г-н Главчев да застане начело на Сметната палата, те гласуваха списъка, от който г-н президентът може да избира служебни министри. Това е тяхна отговорност. Ходете намерете Кирил Петков и Христо Иванов, защото те задвижиха процеса, който доведе до г-н Главчев", каза той. 

Очакват ли честни избори от ИТН?

"То в България не знам кога е имало честни избори - имало е малко по-честни и много по-нечестни. Тези не знам от кои ще бъдат", отговори Тошко Йорданов.

"Вчера стана ясно, че Кирил Петков е искал приятелят на баща му Кирил Ценкин да бъде министър в служебния кабинет, да отговоря за изборите. Ценкин е приятелят на бащата на Кирил Петков, беше му беше бодигард, а той искаше да го направи шеф на НСО. Имаха доста смешен разговор с президента Радев, който му обясни, че няма как чисто в йерархията да прескочи във военизирана структура, но Кирил Петков не знае генерал, майор или капитан къде стоят. Който ми го е казал това, ми го е казал, това е истината. Иначе Кирил Петков пред мен е казвал, че Ценкин трябва да стане шеф на НСО, г-н Радев отказа. След това той си го пробута за зам.-министър и сега искаше да е начело, за да оправи изборите", разказа Йорданов. 

"В същото време, знаете, че техният зам.-министър на електронното управление беше този, който снима кодовете на машините, като направи най-големия скандал, показвайки как се манипулират изборите. Така че честни избори с ПП-ДБ са най-нечестните може би. Оттук нататък и от тази гледна точка могат да бъдат малко по-честни, не знам. Ходете, питайте ги Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, майка им, баща им, лелята, стринката", препоръча председателят на ПГ на "Има такъв народ".


Още по темата: общо новини по темата: 502
21.05.2024 »
21.05.2024 »
21.05.2024 »
21.05.2024 »
21.05.2024 »
21.05.2024 »
предишна страница [ 1/84 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
Предаване "Цветовете на Пловдив"
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: