Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Тошко Йорданов: "Продължаваме промяната" се опитва да овладее и БНБ, без да имат читав кандидат
Автор: Екип Ruse24.bg 09:22 / 11.04.2022Коментари (0)430
© Нова тв
"Продължаваме промяната" се опитва да овладее и БНБ, без да имат читав кандидат. Това заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пред Нова телевизия.

"В момента има огромна концентрация на финансова власт и информация в един единствен човек и това е министърът на финансите. Разгледайте кои ведомства под кой контрол са. Когато се прави коалиционно правителство никога икономическата и разследващата власт не са в една и съща партия. В "Продължаваме промяната", което е коалиция, са службите, МВР и всички ресурсни и финансови инструменти. Сега тази коалиция се опитва да овладее и БНБ, без да има достатъчно читав кандидат", коментира Йорданов.

"Взе да ни писва от това пришиване към ГЕРБ и ДПС. Ситуацията да зависим от техните гласове я направиха от "Продължаваме промяната". Когато нямаш коалиционни партньори, които да те подкрепят, вървиш по закон и гласуваме в парламента", заяви Йорданов.

Той обясни, че Любомир Каримански е кандидат на ИТН за БНБ от преди 2 парламента. "Когато тръгнахме да правим тази коалиция, казахме, че имаме кандидат за БНБ. Г-н Трифонов каза на Кирил Петков и Асен Василев какво предлагаме, те казаха, че нямат кандидат и няма проблем", каза Тошко Йорданов.

"До момента, в който се пуснаха правилата за кандидат. Тогава от "Продължаваме промяната" се сетиха и започнаха да пускат различни кандидати. Те предложи 4 или 5 човека, последния беше Гюров", каза Тошко Йорданов. "Но срещу г-н Каримански не успяха да извадят професионалист".

Йорданов казва, че трябва да има баланс в коалицията.

"В една коалиция, както в един брак, трябва да си имате доверие. Въпреки нашите известни съмнения, приемаме, че хората отсреща са подхождат с добри намерение. Не мислим, че ще крадат или нещо такова и ние им се доверяваме. Очакваме същото към нас. В една коалиция независимо от размера на партиите те са равнопоставени. Без един от тях, коалицията не съществува", каза Йорданов.

Той обясни, че кандидатът за БНБ е извън коалиционното споразумение. Всичко, което е извън него, подлежи на разговори.

"Ако някой заложи правителството заради БНБ, ще е в нарушение на коалиционното правителство и това няма да сме ние. Питайте Асен Василев дали ще развалят правителството, ако бъде избран Любомир Каримански", каза Тошко Йорданов, който е убеден, че Каримански е по-добрият кандидат.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: