Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Тошко Йорданов: "Продължаваме промяната" се опитва да овладее и БНБ, без да имат читав кандидат
Автор: Екип Ruse24.bg 09:22 / 11.04.2022Коментари (0)440
© Нова тв
"Продължаваме промяната" се опитва да овладее и БНБ, без да имат читав кандидат. Това заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пред Нова телевизия.

"В момента има огромна концентрация на финансова власт и информация в един единствен човек и това е министърът на финансите. Разгледайте кои ведомства под кой контрол са. Когато се прави коалиционно правителство никога икономическата и разследващата власт не са в една и съща партия. В "Продължаваме промяната", което е коалиция, са службите, МВР и всички ресурсни и финансови инструменти. Сега тази коалиция се опитва да овладее и БНБ, без да има достатъчно читав кандидат", коментира Йорданов.

"Взе да ни писва от това пришиване към ГЕРБ и ДПС. Ситуацията да зависим от техните гласове я направиха от "Продължаваме промяната". Когато нямаш коалиционни партньори, които да те подкрепят, вървиш по закон и гласуваме в парламента", заяви Йорданов.

Той обясни, че Любомир Каримански е кандидат на ИТН за БНБ от преди 2 парламента. "Когато тръгнахме да правим тази коалиция, казахме, че имаме кандидат за БНБ. Г-н Трифонов каза на Кирил Петков и Асен Василев какво предлагаме, те казаха, че нямат кандидат и няма проблем", каза Тошко Йорданов.

"До момента, в който се пуснаха правилата за кандидат. Тогава от "Продължаваме промяната" се сетиха и започнаха да пускат различни кандидати. Те предложи 4 или 5 човека, последния беше Гюров", каза Тошко Йорданов. "Но срещу г-н Каримански не успяха да извадят професионалист".

Йорданов казва, че трябва да има баланс в коалицията.

"В една коалиция, както в един брак, трябва да си имате доверие. Въпреки нашите известни съмнения, приемаме, че хората отсреща са подхождат с добри намерение. Не мислим, че ще крадат или нещо такова и ние им се доверяваме. Очакваме същото към нас. В една коалиция независимо от размера на партиите те са равнопоставени. Без един от тях, коалицията не съществува", каза Йорданов.

Той обясни, че кандидатът за БНБ е извън коалиционното споразумение. Всичко, което е извън него, подлежи на разговори.

"Ако някой заложи правителството заради БНБ, ще е в нарушение на коалиционното правителство и това няма да сме ние. Питайте Асен Василев дали ще развалят правителството, ако бъде избран Любомир Каримански", каза Тошко Йорданов, който е убеден, че Каримански е по-добрият кандидат.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Академичната общност излиза на протест
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Hills of Rock 2024
Стрелба по Роберт Фицо
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: