Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Тошко Йорданов: Всички знаем, че каналите за контрабанда не могат да съществуват бе протекция
Автор: Екип Ruse24.bg 21:42 / 08.04.2024Коментари (0)1365
© bTV
"Началникът на "Митници“ е назначен от Асен Василев лично, с негова заповед. Това са вериги, които не могат да съществуват без протекцията на всички по висшите етажи на управлението.“

Това коментира пред bTV зам.-председателят на "Има такъв народ“ Тошко Йорданов за корупцията в Агенция "Митници“. Той оглави временната комисия в парламента, която ще проверява дейността на митинците. 

"Всички знаем, че има канали и за трафик на наркотици, и на цигари, и на алкохол и затова имаме основание да смятаме, че тук има тежка корупция, защото съдът, след като гледа в събота мярката за неотклонение на тримата, прие, че има достатъчно доказателства да им наложи най-тежката такава и да останат в ареста. Ако имаше съмнения, ако доказателствата бяха леки, вероятно мярката щеше да е по-лека: някаква подписка или пък домашен арест“, обясни още той. 

Йорданов показа няколко снимки, изтекли по медиите, за които все още не е потвърдено официално дали са манипулирани, които според него показват как работи един контрабанден канал. 

Сред тях бяха снимката на Кирил Петков с един от арестуваните, тази от дома на на Бойко Рашков, както и две снимки на Живко Коцев с един от контрбандистите. 

Той обясни още, че от Комисията ще проверят дали е имало разработки от ДАНС и дали ще бъде започната процедура за отнемане на достъпа до класифицирана информация на главния секретар на МВР Живко Коцев и на директора на Агенция "Митници“ Петя Банкова.

"Доколкото е възможно назад да се върне лентата, ще се върне. Включително и по времето на Бойко Рашков този канал е съществувал, а той се е снимал с тези двамата в дома си. Въпросът е дали имаме данни главният секретар на МВР и тази г-жа Банкова да са декларирали тези познанства, защото по закон трябва да ги декларираш. Дори да не знаят, че те са контрабандисти, те са длъжни да го декларират. Включително и подаръците,“ каза още той. 

Според Йорданов Комисията ще потърси информация и дали премиерът в оставка Николай Денков и финансовия министър Асен Василев са оказали натиск под някаква форма за подадената оставка на Живко Коцев.

Още по темата: общо новини по темата: 99
26.04.2024 »
25.04.2024 »
25.04.2024 »
24.04.2024 »
24.04.2024 »
24.04.2024 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: