Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Това ангелче от град Елин Пелин има нужда от нашата помощ, за да живее!
Автор: Екип Ruse24.bg 15:51 / 06.07.2022Коментари (0)332
© Фейсбук
Община Елин Пелин се обърна към обществото с призив за дарение за лечението на Катерина Валериева Иванова от гр. Елин Пелин, която е само на 1 година и 10 месеца.   

През май 2021 г. детето е диагностицирано със злокачествен тумор - невробластом в гръдния кош, който успява да обхване всички кръвоносни съдове около сърцето. През юни 2021 г. на детето е направена изключително сложна операция в "Пирогов" за отстраняването на тумора. При контролно изследване ЯМР след операцията се установява, че е останало изключително малко парче от тумора, а на втория месец при последващ PET скенер се вижда, че туморът е нараснал със същите размери, както преди операцията.

При направени 7 курса химиотерапия в София, няма никакъв ефект върху невробластома. Родителите са насочени от онколога към втора операция на детето за премахване на тумора, но такава е отказана от българските лекари, тъй като това е изключително рисковано и животозастрашаващо. Хирургът насочва семейството към лечение в чужбина, а онкологът - към операция в чужбина.

И така от месец март 2022 г. до момента родителите все още нямат предложено лечение в чужбина от здравната каса. След като е отказана операция в София и разбрират колко време отнема съдействието на здравната каса, родителите намират специалист в Турция и от март 2022 г. насам Кати се лекува в болница в Истанбул. До момента са направени 4 курса химиотерапия, частична операция, при която беше махната много малка част, множество изследвания и биопсия. Всичко това родителите успяват да платят с лични средства, помощ от семейството им и приятели.

За следващото лечение на Кати има оферта, която включва химиотерапия и имунотерапия за 6 курса на стойност 250 000 евро. Тази сума е непосилна за младото семейство.

Родителите се обръщат с апел за помощ и молят от сърце всички Вас, да помогнете Кати да оздравее! Всички близки на детето вярват и се молят Кати да оздравее, но за това е нужна Вашата подкрепа! Всяка помощ е изключително ценна за тях!

Тъй като детето се лекува вече в болницата в Истанбул, а родителите са при него в Турция, те нямат възможност в момента да открият дарителска сметка, затова събират необходимата помощ по сметката на майката.

Банкова сметка на майката:

BG43BPBI79401073760601

Юробанк България ЕАД

Силвия Андреева Стефанова

PayPal: silveto_0000@abv.bg

Родителите благодарят искрено на всички, които помагат на малката Кати!

От 6 юли (сряда) ще има стъклени кутии за дарения в Центъра за административно обслужване в Община Елин Пелин и магазините "ВАНЕЛИ" и "ЕКО маркет" в гр. Елин Пелин.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
Строежът на АМ "Хемус"
България в еврозоната
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: