Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Това е новата "Царица Роза" на България
Автор: Екип Ruse24.bg 10:23 / 18.05.2021Коментари (0)569
Казанлък избра своята "Царица Роза". 53-та носителка на престижната титла се казва Александра Хаджихристова. Изборът се проведе на живо, след като миналата година за първи път бе проведен онлайн. Тазгодишната носителка на титлата, заяви, че не обича да се гримира и иска да продължи образованието си.

"Царица Роза" тази година беше избрана на необичайно място. Не на пъстра и осветена сцена, а в залите на художествената галерия и музей на Казанлък. 17 момичета, абитуриентки от казанлъшки училища, се бориха за титлата. Да участва в конкурса смелост на Александра дали нейните родители.

"По принцип не исках да участвам, защото съм по-скромна и по-срамежлива. Благодаря на моите родители и на моя приятел, че ме подтикнаха да участвам. Нямам голямо самочувствие за себе си като повечето момичета. Скромна и взискателна съм", сподели Хаджихристева.

Първата "Царица Роза" е избрана през далечната 1960-а година. С малки прекъсвания изборът се провежда до ден днешен.

"Това е един уникален празник, който наистина се чества от много години. Затова искам и бих помогнала на града да поставим началото на един уникален празник след пандемията. Призовавам гражданите да бъдат по-добри, да се насладим и потопим в празника на розата", добави Александра.

Посланици от четири държави, с побратимени на Казанлък градове, бяха тазгодишното жури. Както всяка година, изборът на Царица на Розата предизвика разнопосочни коментари в мрежата. Появиха се твърдения, че конкурсът е нагласен.

"Хейта го има навсякъде. Моето семейство обаче е съвсем обикновено - майка ми работи в детска градина, а баща ми е международен шофьор. Нямаме такива възможности, за да си платим конкурса. Просто намериха естествената красота. Радвам се и съм удовлетворена, че я откриха точно в мен", каза носителката на титлата.

Изборът на Александра е част от традиционния празник на Розата. Предстои тържествената церемония по коронясването ѝ. Тя ще води и тазгодишното празнично шествие в централната част на града, събиращо туристи от България и света.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: