Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Това ли е причината за катастрофата на бул. "Сливница"?
Автор: Екип Ruse24.bg 21:24 / 14.05.2023Коментари (0)257
©
Защо 18-годишният ученик Адриан Антонов, който със 102 км/ч помете на пешеходна пътека влюбените Ани и Явор, не е натиснал спирачката? Въпросът не дава мира на цяла България, откакто стана трагедията на столичния бул. "Сливница“ на 8 май.

Страх. Това е най-вероятната причина.

В момента се изготвя съдебно-психологическа експертиза, която ще бъде представена на апелативна инстанция идната седмица. Показателите й могат да доведат и до промяна в мярката за неотклонение на обвиняемия.

Адриан се оказа не само музикант в църковен хор, но и много праведен евангелист, член на Българската божия църква.

За него добра характеристика е представил лично духовният водач пастор Павел Игнатов. Младежът от църковния хор обаче сега може да влезе в затвора, тъй като макар и по непредпазливост причини смъртта на 24-годишната Анна-Мария Милчева и 23-годишния й приятел Явор Стоянов, пише БЛИЦ. Според техни съседи и приятели от жк "Света Троица“ двамата млади влюбени са готвели да правят годеж през лятото.

Живеели заедно от около 2 години, а Ани се върнала у нас от Франция, където завършила образованието си. Предпочела да остане в България тъкмо заради Явор, който бил любител фотограф.

Според автотехническата експертиза по делото Адриан Антонов е карал със 102 км/ч. Пресичащите пътното платно са стъпили на него, когато малкият автомобил "Форд Ка“ на джигита бил на 266 метра от тях. От държавното обвинение са категорични, че Адриан е имал достатъчно време да види пресичащите, да натисне спирачките и дори да успее да спре въпреки високата скорост.

Нищо от това обаче не се е случило. Причината – вероятен уплах и изпадане в паника. Адриан е имал книжка от 25 февруари и минимален, дори никакъв опит зад волана. В съдебната зала той каза, че съжалява за случилото се и изказа съболезнования на семействата на загиналите.

"Практически обвиняемият е нямал опит, но въпреки това е предприел движение с изключително висока за градски условия скорост“, обяви съдия Николай Младенов от Софийския градски съд в мотивите си.

"Участието му в църковния хор на Божията църква в България би трябвало да е възпитало у него смиреност и зачитане на правата на другите", мотивира се още магистратът за вземане на най-тежката мярка за неотклонение на младежа – задържане под стража. Адвокатът на Адриан Димитър Марковски обясни, че той се е прибирал към дома си, след като е оставил приятелката си.

Стана ясно и че е имал наложен от родителите му вечерен час и е бързал, тъй като минавало полунощ. От защитата се опитват да докажат и че на мястото е имало друга кола, идваща насреща му, и го е заслепила. Самият Адриан твърди, че това бил джип БМВ Х5.

Адвокат Марковски пък бе категоричен в съда, че е имало и перпендикулярно движение на автомобил "Нисан Кашкай“, който попречил и на видимостта на пресичащите пешеходци. Затова Явор и Ани не се забавили при преминаването на бяснодвижещия се "Форд Ка“ на Адриан, който иначе биха видели, и въпреки предимството си би могло да изчакат. Знаейки, че е млад шофьор, Адриан е трябвало да бъде по-предпазлив поради липса на опит, мотивира се обаче съдът.

При сблъсъка тялото на Ани излита над автомобила и пада зад него, той продължава движението си още 300 метра, като върху предния му капак остава тялото на Явор. Спира се при удар в уличен стълб, отново без да натисне спирачките.

След това Адриан излиза напълно невредим от колата и започва да пита притеклите се на помощ очевидци на касапницата какво се е случило. Това става ясно от показанията на няколко свидетели, които са категорични, че младежът е бил напълно неадекватен.

Двете жертви са пресичали булеварда на пешеходна пътека на 8 май 15 минути след полунощ. Показанията на свидетелите се разминават с тези на обвиняемия и защитата. Според очевидците не е имало никакво движение, минал е единствено един "Фолксваген Голф“, който се е движел в посока от центъра към жк "Люлин“.

Още по темата: общо новини по темата: 59
11.04.2024 »
17.09.2023 »
01.09.2023 »
01.09.2023 »
30.08.2023 »
29.08.2023 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
България и Войната в Украйна
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: