Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Този е заразеният с COVID, който се ядоса на пловдивския съд
Автор: Екип Ruse24.bg 09:19 / 17.11.2021Коментари (0)647
Развитие със случая, за който Plovdiv24.bg ви информира преди дни. За необичаен казус сигнализира мъж от Велинград – Пловдивският районен съд е поискал на два пъти потърпевшият да бъде принудително задържан, защото не се е явил на съдебно заседание, а мъжът е поставен под карантина от РЗИ заради коронавирус.

"Аз  съм под карантина от 09.11 до 22 ноември 2021 година... Два пъти искаха да разбият вратата. Казаха ми следното: "Ако не отвориш вратата, ще я изкъртим! Момче, ние трябва да те задържим! Имаме постоянна заповед за арест!“, разказва Димитър Велев. 

Вече седмица Велев е с положителен тест за COVID-19 и под карантина. Тества се ден преди съдебно заседание, по което е подсъдим. Уведомява писмено съда, прилага резултата си от PCR. Заради неявяването обаче съдията променя мярката му за неотклонение от "подписка“ в "задържане под стража“.

"Вчера напъваха, опитваха се да разбият вратата и ме заплашваха, че ако не я отворя, ще я разбият. И добре, че дойде доктор Антонов – той ги вразуми, че това е частна собственост и не могат да разбият вратата“, казва Велев. 

"На офицера, който придружаваше полицаите, му казах, че по принцип не е редно човек в карантина да бъде задържан“, обяснява д-р Георги Антонов.

От пловдивския районен съд отговориха, че Велев им е предоставил данни за положителен тест за коронавирус, но не са достатъчни.

"Съдебният състав е приел, че няма данни дали тези резултати са надлежно регистрирани в Националния център на РЗИ и дали спрямо подсъдимия Велев протича карантина“, посочват от съда. 

От РЗИ-Пазарджик потвърдиха пред bTV, че документите са автентични и Димитър Велев е под карантина.

"Няма как лице, на което му излизат резултатите в един ден, да се сдобие веднага с предписание от РЗИ и със съответния болничен,  тъй като здравната система е претоварена, съответно РЗИ – също“, обяснява Стоян Мадин, адвокат от фондация "Български адвокати за правата на човека“. 

Според правосъдното министерство Велев не е открит във Велинград на 10 ноември. Пет дни по-късно е търсен на друг адрес, където друг човек се представил за него.

Велев е подсъдим от 2010 година по дело за имотни измами. "Имало е случаи, когато на предишни заседания не съм се явявал поради здравословни причини“, обяснява той.

Дали след карантината Велев ще отиде в ареста, вместо да остане с мярка за неотклонение подписка, ще реши Окръжният съд.

Още по темата: общо новини по темата: 11878
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/1980 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: