Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Трайков: Трябва да помислим за предлагане на безплатни електронни подписи
Автор: Екип Ruse24.bg 17:29 / 06.12.2011Коментари (0)604
© Ruse24.bg
На всеки пазар има търсене и предлагане. В момента обсъждаме как да увеличим предлагането на електронни услуги, но трябва да се стимулира и търсенето. Затова е добре да помислим да даваме безплатен електронен подпис на всеки българин, който го поиска. Това предложи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков по време на демонстрация на възможностите за електронен обмен на информация между държавните институции. МИЕТ е едно от петте ведомства, чиито деловодни системи са синхронизирани за получаване и изпращане на кореспонденция помежду им по електронен път. В системата са включени още МТИТС, МРРБ, МВнР и АПИ.

На представянето присъстваха премиерът Бойко Борисов, министри и представители на държавни институции. Обменът на документи по електронен път е първи етап от въвеждане и реалното функциониране на електронното правителство.
Целта на МИЕТ е до края на първото тримесечие на 2012 година да имаме портал за електронно деловодство, през който всички граждани и фирми да могат да подават документи, подписани с електронен подпис, в деловодството на министерството, допълни Трайков. Това е една от мерките за подобряване на бизнес средата и за ефективна и прозрачна администрация.

Чрез планираното въвеждането на електронно деловодство в МИЕТ всеки гражданин ще може да следи докъде е стигнала неговата преписка и да получава бързо, лесно и удобно отговори от администрацията. В рамките на 2012 г. планираме да намалим с 80% вътрешно-ведомственият обмен на хартиени документи и да въведем пет електронни услуги в туризма, подчерта Трайков.

Действащото електронно управление ще намали административната и регулаторна тежест за бизнеса, ще улесни обслужването на хората, ще повиши прозрачността и ефективността на работа на администрацията. Електронният обмен на данни и документи пести време и пари на бизнеса от една страна и от друга - ще оптимизира документооборота и ще понижи разходите да получаване и предоставяне на административни услуги.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бойни спортове
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Изчезна 12-годишно дете от Перник
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: