Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Трайков за държавните бензиностанции: Това е последният ход, който държавата трябваше да направи
Автор: Екип Ruse24.bg 10:04 / 19.05.2020Коментари (0)1453
©
Темата с горивата е стара моя битка. Нееднократно съм правил публични заявления, че ако търговията с горивата е губеща дейност, тя да се върне на държавата. Но сега дали това е правилна стъпка не мога да кажа, защото силна държава и голяма държава не е едно и също. Това заяви в студиото на ''Тази сутрин'' в ефира на bTV бившият министър на икономиката и енергетиката и кмет на район ''Средец'' Трайчо Трайков във връзка със създаването на първите държавни бензиностанции на територията на страната.

,,Подозираният картел си развява коня вече десет години както си поиска. Комисията за защита на конкуренцията винаги е спирала на един милиметър преди да докаже картела. Вместо да ги накажат с 10 процента от оборота, КЗК ги задължи да не си публикуват цените на едро на сайта. Щом КЗК не успя да ги спре, трябваше да се намеси държавата в данъчните складове и да направи така, че услугите да се предлагат на цени, които да се регулират от държавата, защото над 80 процента от складовете за бензин и над 90 процента от складовете за дизел са под контрола на една и съща група компании'', коментира Трайков.

,,Вместо да наложи контрол над въпросните данъчни складове, държавата реши да влезе в играта като търговец. Според мен регулацията щеше да е много по-лесно начинание, отколкото да играеш по правилата като останалите търговци'', добави той.

,,Считам, че това е последният ход, който държавата трябваше да направи. По принцип прогнозите за бъдещето са рисковано нещо, но едва ли държавата ще е най-добрият конкурентен търговец и едва ли ще печели много от тази дейност. Да, вероятно ще продава евтино гориво на хората, но няма да е на печалба'', посочи Трайков и призна, че му е трудно да каже дали се крие нещо зад цялата тази идея за държавните бензиностанции.

На въпрос за Васил Божков бившият министър отвърна, че никога не е имал възможност да контактува с хазартния бос, нито се е познавал с него.

По отношение на намаляването на ДДС на девет процента за ресторантьорите, хотелиерите и книгите Трайчо Трайков изказа съмнение, че това ще проработи.

,,Това не е антикризисна мярка и тук съм по-скоро на позицията на Владислав Горанов. За добро или лошо България е функция на европейската икономика и ние се движим по нейната вълна, така че можем единствено да участваме в общите европейски инициативи'', завърши Трайков.

Още по темата: общо новини по темата: 451
29.03.2024 »
22.03.2024 »
11.03.2024 »
01.03.2024 »
29.02.2024 »
20.02.2024 »
предишна страница [ 1/76 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: