Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Тревожно: Над 4000 сигнала за сексуално насилие над деца
Автор: Гено Петров 09:12 / 09.09.2019Коментари (0)693
©
Общо над 6000 такива са получени на горещата линия за онлайн безопасност през 2018 година. Над 6000 са сигналите на горещата линия за онлайн безопасност през 2018 година. 2/3 от тях са за сексуално насилие над деца. Това са данните на Асоциация "Родители". За подобряване на комуникацията в интернет- пространството те стартираха кампания  "Героят си ти."

Езикът на омразата, непознатият враг от другата страна на монитора, психическият тормоз- това са малка част от опасностите, които дебнат децата ни в интернет-пространството  и социалните мрежи. Асоциация "Родители" търси вариант тази среда да стане безопасна за подрастващите и младите хора. А кампанията Героят си ти е по инициатива на младежите към асоциацията.

"Моите връстници, по-голяма част от тях не искат да станат по-добри, затова е нашата кампания, за да може тази част да се присъедини към нас, за да правим добро, за по-добро общество в онлайн средите  и социалните мрежи", коментира 17-годишният Даниел Димитров, участник в кампания.

Идеята е всеки ученик, родител, учител да сподели в социалните мрежи една добра постъпка, която е извършил през ваканцията.

"Те като споделят в онлайн пространството първо го зареждат с позитивно съдържание  и второ, езикът с който го правят е абсолютно позитивен и дават пример и на другите деца", коментира Антоанета Василева от организацията.

И ако ние възрастните делим света на офлайн и онлайн, то децата ни са израснали в ерата на интернет. Те не познават свят и живот извън мрежата. А там често стават жертви.

"50 процента от децата си признават в едно наше изследване което правихме че не разпознават фалшива информация от истинска. Склонни са да общуват с непознати в интеренет и това цялото нещо ги поставя в страхотни рискове, включително и много бързо попадат на неподходящо съдържание като търсят нещо", допълни Василева.

От асоциацията са изготвили наръчник за дигитална грамотност. Събраната в него информация, както и други препоръки на специалисти ще бъдат представени на образователното министерство.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Съдебна реформа
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: