Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Три пратки с наркотици удариха митничари за денонощие  
Автор: Екип Ruse24.bg 15:45 / 19.04.2023Коментари (0)306
Три случая на контрабанда на наркотици предотвратиха митнически служители в рамките на 24 часа. Задържани са общо 6 кг хероин и 1 кг кокаин. Дрогата е открита между личните вещи на шофьорите при проверки на два различни митнически пункта, съобщиха за "Фокус" от Агенция "Митници".

Два пакета с общо 1002 грама хероин откриха митническите служители на Митнически пункт "Лесово" при проверка на лек автомобил. Колата с чужда регистрация пристига на МП "Лесово" на 17.04.2023 г. на входящо трасе от Турция към България, управлявана от молдовски гражданин с инициали С.Б. Превозното средство е селектирано за щателна проверка от служители от отдел "Борба с наркотрафика“ и оперативните митнически служители на пункта, при която инспекторите откриват в чанта с личен багаж на шофьора пакет, облепен с кафяво тиксо. Такъв пакет е открит в хода на контролните действия и на дъното на хладилна чанта, в която е имало хранителни продукти.

Установено е, че двата пакета съдържат общо 1002 грама светло бежово на цвят прахообразно вещество, което при извършените полеви наркотестове реагира на хероин.  

На 16.04.2023 г. на ГКПП "Калотина" митнически служители селектират за щателна проверка два товарни автомобила, пътуващи от Турция за Босна. При извършено сканиране с рентген на първия камион инспекторите забелязват, че в кабината на водача има чанта със съмнителна плътност. При физическата проверка те установяват наличието на пет пакета, опаковани с тиксо, съдържащи прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало положително на хероин. Откритото и задържано количество хероин е 4,834 кг.

На същата дата, отново на ГКПП "Калотина", по време на щателната проверка на друг камион митническите служители откриват един пакет, опакован с тиксо. При направен полеви наркотест веществото е реагирало на кокаин, а общото задържано количество е 1,194 кг. По случите са образувани три досъдебни производства под надзора на Окръжна прокуратура – София и Окръжна прокуратура – Ямбол.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Реформи в БДЖ
Газови доставки
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: