Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Три вида вируси ще има наесен у нас
Автор: Екип Ruse24.bg 16:51 / 23.08.2010Коментари (7)345
© Ruse24.bg
Вече е изолиран щамът на новия грипен вирус, който се очаква тази есен и у нас. Световната здравна организация обяви край на пандемията от A (H1N1), а в Австралия пък откриха новия вирус "Пърт".

Новият вирус е разновидност на H3N2, който се появил за пръв път още през 1968 г. Този вид вируси засягат цялото население, нямат предпочитания към определена възраст. Новият щам се е появил за пръв път в началото на 2009-а и вече циркулира по света.

"Грипните вируси от този тип изискват специално внимание особено по отношение на възрастните хора и на хората с хронични заболявания, защото по принцип епидемиите, които са свързани с този вирус протичат по-тежко отколкото тези, които са свързани с H1N1", каза проф. Мира Кожухарова, национален консултант по епидемиология.

Тази година у нас се очакват 3 вида вируси - A(H1N1), новият - "Пърт" и вирус тип Б. Новите ваксини, които ще се появят на нашия пазар в края на септември, ще са срещу трите вируса.

"Сезонните грипни епидемии ни причиняват не по-малко проблеми, отколкото миналогодишния пандемия, така че моето виждане, експертно, е, че ние трябва сериозно да се отнасяме към грипните вируси, без да създаваме излишна паника, но просто да имаме едно равномерно, сериозно отношение всяка година", допълни доц. Кожухарова.

Още от сега можете да вземете мерки, ако не срещу заразяването с грип, то поне срещу по-лекото изкарване на болестта. Повече витамини и здравословно хранене препоръчват лекарите.

Източник: bTV







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 23.08.2010 г.
+1
 
 
Това е като да кажат, че наесен у нас ще има три земетресения. Смешници.
+1
 
 
Този с голямото повръщане дето трупяса дъщерята, внучката и на кумицата дъщерята като кой ще да е: Пърт, Шанхай, Манхай на майка им га...
0
 
 
Няма проблеми. Какъвто и вирус да бъде, ще го преборим елементарно.
+2
 
 
Значи тия ш*баняци правят лекарства и нарочно пускат болните хора или по друг начин казано преносвачите да скитат из света, да заразяват и ние да плащаме за лекарства. Ако знаех кои са щях да ги изтрепа до крак! Как ей така някакъв си вирус ще се появи. Знам, че има еволюционни процеси ама еволюция за няколко секунди или минутки не може да има!
+2
 
 
А така, вече се знае кои са новите разработени вируси и вече са направили и ваксината :) Купувай народе! Старата накрая я раздаваха без пари и пак не искаха да се имунизират хората.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Катастрофи в България
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: