Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Трима, сред които и Плевнелиев, могат да наследят Борисов като премиер
Автор: Екип Ruse24.bg 11:19 / 26.10.2020Коментари (0)851
© БГНЕС
Така председателят на ГЕРБ ще изпълни обещанието си да не стои на власт, ако не мине проектът на партията му за нова конституция, но и да остане с патриотите докрай Кметът на Враца Калин Каменов, евродепутатът Андрей Новаков и бившият президент са в късата листа с качества, които лидерът им цени Управленският мандат да бъде довършен до края му през пролетта, но от второ правителство на ГЕРБ и “Обединени патриоти", пише "24 часа".

И в него министър-председателят да е различен от Бойко Борисов. А сегашният премиер да се отдаде на подготовка на партията за парламентарни избори. Тази идея все още стои на вниманието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов въпреки залиняването на протестите в последните седмици. Възможно е вариантът да се ползва и при очаквания провал на проекта за нова конституция, внесен от депутатите от ГЕРБ, патриотите и подкрепен от “Воля".

За приемането на проекта и свикване на Велико народно събрание, какъвто бе първоначалният план на Борисов, ГЕРБ се нуждае от 160 гласа. Събирането им е невъзможно без участие на ДПС или БСП.

Кой може да наследи Борисов като премиер за тази близо половин година управление до изборите напролет. Като към спряганите още през лятото имена на кмета на Враца Калин Каменов и на евродепутата Андрей Новаков вече се прибавя и очакване Росен Плевнелиев също да влезе в тази къса листа. Той е особено активен през последните месеци - последователен критик на наследника си Румен Радев и защитник на всичко, свързано с българския бизнес и чуждестранни инвестиции.

“Като активен гражданин, който отстоява своята позиция, като убеден европеец и демократ мога да играя важна роля в предстоящите събития", обясни своите позиции Плевнелиев, но не става ясно каква роля вижда за себе си в тези събития. Ако действително Борисов реши да подаде оставка през ноември, вероятно е да има освен нов министър-председател и нов вицепремиер.

Като заетите по квота от патриотите две вицепремиерски места и постовете на министри на отбраната, на екологията и на икономиката оставали техни и малката коалиция трябвало сама да си реши дали да смени сегашните титуляри Красимир Каракачанов, Марияна Николова, Емил Димитров и Лъчезар Борисов.

Засега обаче подобно предложение няма отправено официално и публично към “Обединени патриоти", показа проверка на “24 часа". Като вероятно Борисов ще го направи чак след гласуването на проекта за нова конституция в Народното събрание. Това по първоначален план трябваше да стане на 2 ноември. Вероятно обаче на ГЕРБ ще са им нужни поне още седмица-две, за да влезе проектът в зала. Като плановете са преди това да бъдат приети важните закони за бюджетите на държавата, на осигурителната система и на здравеопазването.

Още по темата: общо новини по темата: 2611
11.10.2022 »
08.06.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/436 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: