Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Търговци от моловете: С какво сме по-различни от големите хранителни вериги
Автор: Екип Ruse24.bg 22:39 / 22.01.2021Коментари (0)760
©
Търговските центрове искат незабавно отваряне. Търговци алармират, че заради липсата на обороти вече са в състояние на "технически фалит“. А загубите, които търпят собствениците на големите центрове, са огромни.

Те настояват за диалог, преразглеждане на мерките и отваряне на магазините. Освен търговци и наемодатели на площи, потърпевши са и фризьорските салони, както и много други малки бизнеси с обекти в търговските центрове, до които помощ няма да стигне, съобщава БТВ.

Иво Петков е собственик на магазини за сувенири и вътрешно обзавеждане. От общо четири обекта в момента има отворен един, който не е в мол. С него и с продажби през интернет едва покрива разходите си, за да не фалира.

"Всеки един ден е пагубен, когато един бизнес не работи и не може да прави това, което е неговата цел. В нашия случай да обслужва клиенти, това означава, че ние нямаме парични потоци. Липсата на паричен поток означава пълен блокаж. Ние имаме задължения, към хората, които работят с нас, към наемодатели“, заяви пред БТВ Иво Петков - собственик на магазин за вътрешен интериор.

Според търговците затворените обекти в моловете и работещите такива извън тях водят до нелоялна конкуренция.

"Нашите магазини са около 100 квадрата. В тези 1000 квадрата има по 10-15 човека. Ако направим сравнение с известна хранителна верига, с най-много магазини в България, на 100 квадрата сигурно има по 200“, казва Венцислав Огнянов - управител на магазин за обувки.

Браншът твърди, че в затворените обекти има добра вентилация и са взети мерки срещу разпространението на вируса. Според тях няма критерии, които да определят кога търговският обект е опасен.

"Има потоци за влизане и излизане, има дезинфекция, въздухът се вкарва отвън. Така че няма абсолютно никаква причина за притеснение и паника“, обясни Димитър Кехайов - управител на търговски център.

По данни на търговските вериги, 60 хиляди души са без работа вече втори месец. Търговските обекти за сега няма да се включват в протестни действия. Ще се включат обаче част от фитнесите. Въпреки че днес на среща със здравния министър стана ясно, че те ще отворят врати на 1 февруари. Но все пак те ще протестират в поакрепа на колегите им от другите затворени бизнеси. Фитнесите казаха още, че не са против здравните мерки, ако има работещи икономически мерки. А такива според тях няма.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: