Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Търсят 817 младежи за работа в публичната администрация
Автор: Екип Ruse24.bg 15:21 / 28.06.2010Коментари (0)513
От днес бюрата по труда в цялата страна приемат документи на младежи с висше образование, които желаят да започнат работа в публичната администрация - по програма "Старт на кариерата" на Министерството на труда и социалната политика, научи Ruse24.bg. Общо 817 работни места в централните ведомства, областните или общински администрации са заявени по стартиралата процедура за 2010 г.

Програмата "Старт на кариерата" дава шанс на млади висшисти да започнат работа и да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност. Одобрените младежи ще получават от държавата заплата 400 лева в рамките на 9 месеца. По програмата се поемат и дължимите от работодателя осигуровки, допълнителните възнаграждения по КТ, годишният платен отпуск и болничните.

Документи могат да подават само младежи регистрирани в бюрата по труда безработни като търсещи работа лица, които отговарят на условията за кандидатстване, но не са работили по придобитата от висшето образование специалност. По програмата могат да кандидатстват младежи на възраст до 29 години (ненавършени до 18 юли 2010 г.), които са завършили висше образование в държавен или частен университет (редовна, задочна или дистанционна форма на обучение) и са придобили образователно-квалификационна степен "професионален бакалавър" ("специалист"), "бакалавър", "магистър" или "доктор" в зависимост от изискванията на работното място, без значение на успеха от дипломирането.

Местата за младите хора са заявени от съответните централни ведомства, областите и общините - според конкретните потребности на всеки работодател. На територията на област Русе по програмата ще бъдат наети общо 20 млади висшисти. Например, в Областна администрация работните места са 2. Седем от осемте общини от областта (без Две могили) са дали общо 7 заявки по проекта - по една от всяка община.

В териториални поделения на различни изпълнителни агенции и ведомства в област Русе също се търсят специалисти: за дирекциите "Регионална служба по заетостта" и "Бюро по труда"-Русе - по 1; "Инспекция по труда" - 1; РУ "Социално осигуряване" и Регионалния инспекторат по образованието - по 1. Работни места са обявили и ГД "Контрол по правата на детето" - отдел Русе към ДАЗД, ГД "Програмиране на регионалното развитие" - отдел "Северен централен район" към МРРБ, местното регистърно бюро на Централния регистър на особените налози към Министерството на правосъдието и Митница Русе - също по 1. Повечето от местата в областната и общинските администрации са за строителни инженери, юристи, икономисти, специалисти в областта на педагогическите и социалните дейности.

В поделенията на централните ведомства се търсят главно младежи, завършили икономически, компютърни и инженерни специалности, право, хуманитарни специалности, публична администрация.

Крайният срок за депозиране на документите за участие по проекта е 16 юли /петък/. Документите трябва да се подават се лично в бюрата по труда по местоживеене. Необходимо е всеки кандидат да подготви и подаде толкова комплекта документи, за колкото работни места кандидатства. (Важно е да се знае, че един младеж може да кандидатства едновременно за три работни места, но само за едно работно място в една институция - централно ведомство, областна или общинска администрация.) Предимство ще бъде и представянето на документи, удостоверяващи владеенето на чужд език и компютърни умения.

Пълният списък на заявените работни места по процедурата, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се намерят на интернет страницата на Агенцията по заетостта на адрес www.az.government.bg, както и във всички бюра по труда.

Както е известно, при предходните процедури в периода 2002-2009 г. в област Русе по проекта бяха заявени близо 300 работни места за млади висшисти. За тях кандидатстваха повече от 620 младежи с висше образование.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: