Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Търсят отново най-добрите учители, директори и училища в България
Автор: Пламена Николова 13:58 / 14.10.2021Коментари (0)352
©
От днес могат да бъдат подавани номинации за участие в Годишните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България 2021. Наградите отличават най-добрите преподаватели, директори и училища в страната за постижения в периода 2019-2021 г. Специална награда ще отличи и училището с най-добро представяне на престижното световно състезание по английски език Kangaroo Global Linguistics, което в България се организира от асоциацията. До момента през него са преминали над 100 000 ученици, като над 10 000 от тях са били класирани за последните кръгове на състезанието. 

Категориите, в които експертно жури ще излъчи победители, са "Училище на годината“, "Учител на годината“ и "Директор на годината“. Високо ще бъдат оценени кандидатите, които демонстрират професионални стандарти на преподаване, въвеждането на иновативни методи за развитието на учениците и тяхното обучение, както и усилия в посока развитие на местните общности. 

"Този конкурс е израз на дългосрочните усилия на членовете ни да развиваме българското образование чрез постоянни инвестиции в качествено съдържание, модерни и иновативни преподавателски методи и похвати. Именно Годишните награди отличават лидерите в сферата на образованието - от учителите, които всеки ден вдъхновяват учениците, до училищата, двигатели на позитивна промяна не само в своя регион, но и на национално ниво", каза Владимир Колев, председател на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. 

Желаещите да участват могат да кандидатстват на сайта на асоциацията. Постъпилите кандидатури, отговарящи на критериите за допустимост, ще бъдат оценявани от независимо жури, съставено от четири утвърдени личности в областта на образованието, комуникацията и социалното въздействие. Това са талантливият журналист и продуцент Георги Тошев, директорът на 51. СУ "Елисавета Багряна“ в София – Асен Александров, експертът Наталия Митева, мениджър "Образование и социални въздействие“ в Телелинк Бизнес Сървисис, и преподавателят по информационни технологии в столичното 1. СУ "Пенчо П. Славейков“, с над 20 години опит в професията - Искра Георгиева. 

Иновативните професионалисти и образователни учреждения ще бъдат отличени през месец декември на живо по време на специална церемония. 

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е създадена от издателство КЛЕТ България ООД, представител на Cambridge University Press, като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език. Асоциацията е организатор на най-голямото състезание по английски език Kangaroo Global linguistics, като до момента през него са преминали над 100 000 ученици. В асоциацията членуват над 130 от най-добрите училища у нас, като тя е пример е пример за изключително успешното сътрудничество между университетско издателство и училищно сдружение.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: