Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
–усе
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
”биецът на  ремена: —ъжал€вам за стореното, не исках да се стига до фатален край!
јвтор: ѕламена Ќиколова 15:00 / 08.06.2020 оментари (5)348
© ‘ейсбук
—ъстав на ¬арненски€ апелативен съд днес разгледа делото за убийството на  ремена Ќ. от страна на съпруга й Ѕорислав и го об€ви за решаване. ѕредмет на въззивен контрол е присъда от 27 септември 2019 г. на ќкръжен съд Ц ¬арна, с ко€то вината на подсъдими€ е призната. ƒелото пред втората инстанци€ е образувано след протест на прокуратурата, жалби на подсъдими€, както и на частните обвинители и граждански ищци Ц родителите на  ремена, съобщиха от пресцентъра на съда.

ѕресслужбата на јпелативни€ съд припомн€ хронологи€та на събити€та и хода на делото:

 ремена и Ѕорислав сключили брак през 2013 г. ѕо време на семейни€ им живот често възниквали скандали, придружени с побой.  ремена сподел€ла за физическото малтретиране с родителите и при€телите си. »мала медицински освидетелствани€, подавала жалби в полици€та, но ги оттегл€ла. ќрганите на ћ¬– състав€ли протоколи за предупреждение. –одителите на жената се притесн€вали за здравето й и затова имали уговорка всеки ден до 10 часа да им се обажда.

«аради разногласи€та помежду си, съпрузите подали молба за развод. ƒелото пред –айонни€ съд във ¬арна било насрочено за 26 февруари. ƒве вечери преди това двамата разговар€ли в жилището си, но отново се конфронтирали. ѕодсъдими€т нанесъл на съпругата си множество удари. —лед това се обадил на майка си, за да му помогне да прибере багаж от апартамента. ƒвамата напуснали жилището, а  ремена заключила вратата след т€х. Ќа сутринта не се обадила на родителите си, съгласно уговорката. ћайка й потърсила помощ от полици€та, ко€то открила т€лото на починалата жена. —ъдебномедицинската експертиза показала, че причина за смъртта е мозъчен кръвоизлив - резултат от травматични увреждани€.

¬арненски€т окръжен съд е признал Ѕорислав Ќ. за виновен, че в нощта на 24-25 февруари 2019 г. умишлено е умъртвил съпругата си  ремена Ќ., като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Ќаложил му е лишаване от свобода за срок от 18 години. “ъй като делото е разглеждано при съкратено съдебно следствие и подсъдими€т е признал фактите от обвинителни€ акт, законът задължава съда да редуцира санкци€та с 1/3. «атова наказанието е било намалено на 12 години, при първоначален строг режим. 42-годишни€т мъж е бил осъден да заплати на гражданските ищци Ц родителите на  ремена сумата от по 50 хил€ди лв. за всеки от т€х - обезщетение за претърпени неимуществени вреди.

ѕрокуратурата счита, че наложеното наказание е несправедливо, не съответства на степента на обществена опасност, както на де€нието, така и на дееца. ¬ съдебната зала представител€т на јпелативната прокуратура поиска налагане на доживотен затвор, което заради законовата процедура да се редуцира до лишаване от свобода в рамките на 20 години.

ќт сво€ страна адвокатът на подсъдими€ помоли въззивни€ съд за изменение на присъдата, преквалификаци€ на де€нието и прилагане на закон за по-леко наказуемо престъпление. «ащитата насто€ Ѕорислав да бъде оправдан по обвинението в умишлено убийство, а вместо него да бъде признат за виновен за това, че е причинил телесни увреждани€, в резултат на които по непредпазливост е причинил смъртта на  ремена.

Ќедоволни от присъдата на първата инстанци€ са и частните обвинители Ц граждански ищци Ц майката и бащата на жертвата. “е намират наказанието за прекалено занижено и несъответстващо на извършеното престъпление. Ќасто€ват за завишаването му и за уважаване в пълен размер на пред€вени€ граждански иск Ц от по 100 хил€ди лева за всеки от родителите.

—ъдебни€т състав на јпелативни€ съд допусна искането на защитата подсъдими€т да даде допълнителни об€снени€. „рез видеовръзка от ¬арненски€ затвор Ѕорислав каза, че съпругата му е правила спонтанен аборт, но той е бил в резултат на булими€. “ой отрече срещу него да са водени дела за причин€ване на средна телесна повреда. ¬ последната си дума пред съда подсъдими€т изказа съжаление за стореното, като допълни, че не е искал да се стига до фатални€ край.

¬арненски€т апелативен съд ще се произнесе в законоустановени€ двумесечен срок.
ќще по темата: общо новини по темата: 7
10.08.2020 »
05.03.2019 »
01.03.2019 »
01.03.2019 »
28.02.2019 »
28.02.2019 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
ѕреби€ € е като куче и € убил, съжалението н€ма да € върне. Ќещастник и комплексар!!
0
 
 
Ќе, не съжал€ваш... ≈гото ти е смачкано
0
 
 
“оест сега ни казваш, че тр€бва да те пуснат, защото си много добър човек?јми върни времето назад и всичко е наред.»наче в кауша при манафите до живот и без право на предсрочно освобождаване.ƒругото, което аз ти предлагам и то е много справедливо, да те остав€т на роднините на  ремена и те да решават.
0
 
 
ћайната ти, съжалрнието н€ма да €рЯШ§ върне
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ќктомври 2020 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
јктуални теми
√ригор ƒимитров на турнири през 2020 г.
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
√рипна епидеми€ обхвана страната
«има 2020/2021 г.
ѕърва лига, сезон 2020/2021
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в –усе и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: