Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ученичка върна последните пари на възрастна жена
Автор: Екип Ruse24.bg 17:19 / 22.12.2019Коментари (0)601
© Нова тв
Ученичка направи по-топла и по-спокойна коледата на възрастна жена. Тя намерила и върнала  последните й пари - а с тях и смисъла на живота. На рождения си ден и минути след като изтеглила пенсията си, 74 -годишната Людмила Каменова от Вършец минала през магазина за покупки.  

"И тръгвам от тук и имам навик да пресека от другата страна, защото там има хора и исках да ги почерпя евентуално“, разказа пенсионерката

Не намира своите приятелки и продължила към вкъщи. Там някъде изпуснала и портмонето си. Людмила имала късмет, защото изгубената вещ я намира единадесетокласничката Селена Тихомирова, която се прибирала от училище.

"Отворих го и погледнах. Първоначално търсих лична карта, но понеже нямаше, на кредитната карта пишеше имената и се обадих на мама“, сподели ученичката.

Майка й познала имената от картата. Оказало се, че жената живее близо от тях. "И ми каза или да го занеса на нея, за да го предаде на полицаите, или да го занеса направо на баба Людмила“, разказа още Селена.

Тя занесла веднага портмонето в дома на Людмила. Жената обаче все още не знаела, че го е била изгубила. А в него имало малко над 300 лева. "Всичко беше изтеглено, останаха там някакви дребни суми, защото сега, трябва да се плати ток, телефон, вода. Даже в портмонето имах и такива листчета, колко ще ми трябват. Отделно пишеш, колко за лекарства в един момент като осъзнах след като детето дойде, просто сърцето ми щеше да спре при положение, че това са ми всичките пари, с които до 9 януари аз трябва да се разплатя“, споделя 74-годишната жена,

Момичето дори поискало да помогне на жената като и напазарува. И признава, че за първи път намира толкова пари. Селена беше наградена от кмета на общината във Вършец за постъпката си. А за последната година само във Вършец вече има няколко случая на загубени и върнати скъпи вещи и то от деца.

"Поредната добра постъпка наистина. В рамките на около година има 5 такива случая в които достойни, доблестни деца, които намират чужди вещи и ги връщат на техните притежатели. И аз съм изключително радостен, защото това показва, че младите хора растат един достойни хора на нашето общество и се надявам този пример да стане заразителен“, коментира за Нова тв Иван Лазаров, кмет на Вършец.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: