Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ученици от Русе на посещение в Европарламента
Автор: Екип Ruse24.bg 10:57 / 03.09.2015Коментари (0)510
©
Ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел осигури тридневна визита в Брюксел за опознаване на Европейския парламент за победителите в конкурса, който организира за българските ученици всяка година. Групата включва деца от Петрич, Благоевград, Сандански, Монтана, Русе, Луковит, Шумен, Дупница, Карлово, Велико Търново, Ловеч, Пловдив, Силистра, Варна, Кубрат... Журито и директорите на училищата с най-много участници също бяха част от посетителската група.

Началото на визитата беше поставено с лекция за ролята и функциите на Европейския парламент, неговите правомощия и любопитни факти от миналото и настоящето на институцията. В последвалата среща с евродепутати от Групата на ЕНП, българските ученици научиха за спецификата в работата на членовете на Европейския парламент и по-конкретно за приоритетите на Мария Габриел като зам.-председател на Групата на ЕНП.

Впечатляващо за учениците беше посещението на Парламентариума, където имаха възможност за виртуална разходка из пленарната зала, потапяйки се в истинската атмосфера на Европарламента. Част от изненадите, подготвени от евродепутата, включваха още среща с екипа на комисар Кристалина Георгиева и посещение на емблематичните за Брюксел парк "Мини Европа" и Атомиума.

"Посетителските групи в Европейския парламент са изключителен шанс за запознаване на младите хора не само с функциите на институцията, но и с възможностите, които им предоставя, за стажове например. Работата с младите е сред приоритетите ми и ще продължавам да ги насърчавам и подкрепям - конкурсът, който организирам ежегодно, е само един от начините.", коментира Мария Габриел.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Абитуриентски балове
49-ото Народно събрание
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: