Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ученици смениха дрогата с гъби
Автор: Екип Ruse24.bg 11:20 / 09.10.2010Коментари (8)2118
© в. Монитор
"Вълшебни" гъбки, които при сурова или сушена консумация създават халюцинации и емоции близки до тези при приемането на LSD, са хит сред учениците след последните дъждове. Според "берачи" в горите край военните полигони близо до шуменското село Марково и дори в горите по Шуменското плато в момента можело да се намери от най-разпространената в естествен вид в България халюциногенна гъба Psilocybe semilanceata. Истинският бум в момента на гъбките бил по южните склонове на Пирин и Рила на височина 1000 до 2000 метра

Еднократният прием на 10-20 гъби носи до 10 милиграма от веществото псилоцибин, което изпраща консуматора в царството на приказките и виденията, а самото изживяване се определя като "пътуване". Пътуването продължава колкото возенето в автобус от Шумен до София - 5-6 часа, като пиковото усещане е на втория час. Появяват се халюцинации във вид на геометрични пъстри фигури, напомнящи стъклените калейдоскопи от панаирите едно време. Във виденията могат да се появят космати чудовища които се надвесват над вас и се опитват да ви изядат, описват изживяванията специалисти. Тъй като веществата, които съдържат вълшебните гъбки, се разграждат и отделят трудно, виденията може да се върнат произволно и доста време след консумацията. Единственият плюс е, че яденето не води до пристрастяване. Гъбата може да бъде направена на "супа", изсушена и поръсена върху пица или сандвич, или просто изядена сурова с малко шоколад, който да убие неприятния вкус. Пак на прах могат да се добавят към плодов сок или какао.

Младите берачи от шуменските гимназии се осланят на информацията си, че гъбите не са забранени официално у нас, въпреки че в списъка на забранените нарковещества попадат съдържащите се в тях псилоцин и псилобицин. По Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите забранени пък са всички препарати и продукти, които съдържат и от забранените вещества, което означава, че брането на вълшебни гъбки автоматично се превръща в криминално деяние, коментират полицаи.

За тези, които не познават гъбите или ги мързи да ходят по горите, има готови "Хоумкит"-ове - малки комплекти за домашен гъбарник, който дава до три реколти. Най-евтиният вариант може да се намери в интернет за 9 долара и включва спорите, подложката, сандъчето от PVC, стерилна маска и ръкавици и всичко нужно за младия гъбар. От 20-25 грама прясна гъба се получават 3 до 5 грама сушена маса. Първите главички се показват от почвата някъде на шестия ден, а на 12-ия вече са готови за бране, шест дни по-късно е готова втората реколта.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ако тези гъби се използват за постигане на определени състояния на съзнанието съм съгласен, че биха могли да бъдат и полезни. Но се съмнявам, че тези, които ще ги консумират ще ги използват за това. Все пак трябва да знаеш за какво тръгваш на това "пътуване". За тези, които знаят, тези гъби могат да им помогнат да стигнат там, за където са тръгнали. Останалите ще ги използват за глупости.
+4
 
 
не че съм някакъв активист защитник на гъбите, ама мие интересно на обяд колко ракии пиете.
+4
 
 
Който иска да се трови и лайна с извинение ще яде , само да се изкефи. Като се правят на много важни и готини ще стигнат до гроба, но това и заслужават, който търси - намира! Наркоман не се става изведнъж....Да се тровят, това засяга родителите им, щом те не са могли да ги възпитат, обществото не им е виновно! Не могат да се седнат да правят нещо полезно , с гъби ще се друсат...
+5
 
 
Аз консумирам гъбите по този начин НАЗДРАВЕ!
+1
 
 
Прости л*****ца ..... прецакват си живота от сега ......
+1
 
 
Psilocybe semilanceata - наричана още "веселушка", "лисичка", "калпаче на свободата" или психотропна полуланцетовидна гъба. Не е вкусна, ако се използва за ядене. И тъй като не съм наркоман, ще си продължа да ям "тривиалните" култивирани печурки.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Великден 2024 г.
Евроизбори 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Изграждане на Национална детска болница в София
Почина актьорът Матю Пери
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: