Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ученици унизиха учителка, директорът я наказа
Автор: Екип Ruse24.bg 16:40 / 23.11.2015Коментари (28)615
©
Петокласници от шуменското село Тодор Икономово се изгавриха с учителката си по руски, като залепили листче с вулгарна покана на гърба й. Заедно с преживяното унижение обаче даскалицата трябвало да понесе и наказание, защото в следващия час публично поискала от децата да й преведат какво означава бележката.

Скандалът започнал на 17 ноември. В час по руски в местното ОУ "Панайот Волов" ученик от 5 "а" клас тайно от учителката Надежда Ганчева лепнал на гърба и лист с надпис "Сик бени", чието значение грубо казано призовава четящите към извършване на полов акт с този, на когото е залепена бележката. 

Преподавателката изкарала с позорната табелка на гръб целия час и едва по-късно в учителската стая колеги забелязали, че има нещо залепено.

Надежда Ганчева не тръгнала веднага да прави скандали, но дошъл 19 ноември, когато 5 "а" трябвало да кара отново час по руски.

Вместо заглавие на урок учителката преписала върху дъската текста на ученическото послание и пред слисаните погледи на класа поискала децата да й преведат какво точно означават думичките "Сик бени". 

Малките много се били обидили и после разказали на родителите си за случката, а те вбесени потърсили директора. Авторът на посланието бил наказан с първото по степен наказание - забележка, а от Ганчева директорът Христо Тодоров поискал писмени обяснения. 

В свое оправдание учителката казала, че не е знаела какво означават думите.

В понеделник посрамената учителка се сдобила и с наказание, също забележка по Кодекса на труда за нарушаване на чл. 129 от правилника за прилагане на Закона за народната просвета, според който учителят не може да нарушава правата на детето и ученика и да унижава личното им достойнство.


Източник: Монитор






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всички мрънкате,а къде е учителката моите учители ни правиха нас на луди това,че тя го е позволила сама си е виновна!
Aнонимен
на 24.11.2015 г.
0
 
 
Такава ни е държавата !
0
 
 
е заради такива утрепки (и децата и родителите) ще избягат и малкото читави даскали...
+2
 
 
"Учителят не може да нарушава правата на детето и ученика и да унижава личното им достойнство". А кой ще защити авторитета и достойнството на учителя ако не директора в този случай? Каква е тази анархия в това училище? Какви са тези родители, та ще искат обяснение от учителя? Щом така е преценил че ще постъпи, то това е правилния подход в конкретния случай! Лошото възпитание на самите родители, води до калпаво възпитание и поведение на децата им... !!!
+5
 
 
А уронването на учителския престиж е нещо маловажно и на никого не му пука за това ,нито на родители ,нито на ученици ,камо ли на директорите! Последните са готови и г*за под наем да си дадат ,само и само тези дечица да не си вземат документите и да побегнат към друго училище.Жалко,за целия учителски труд ,жалко !!!
Aнонимен
на 23.11.2015 г.
+6
 
 
ПРОСТ НАРОД,СЛАБА ДЪРЖАВА
+5
 
 
Децата имат права, а преподавателите нямат, така ли? И таз добра. После нямало млади учители. Няма и да има. Унижения за жълти стотинки и пилене на нерви.
+1
 
 
"ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА НАРОДНАТА ПРОСВЕТА Чл. 129. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2009 г.) Учителят не може да нарушава правата на детето и ученика, да унижава личното им достойнство, да прилага форми на физическо и психическо насилие върху тях."/според sacp.government.bg/media/cms_page.../pravilnik_nar
odna_prosveta.rtf/ Не разбрах кой на кого е залепил бележка? Учителката на гърба на учениците ли, та са я наказали?
+12
 
 
Учителката трябва да си грабне чантата и да напусне! Без нея ще отпадне този предмет и от там ще загуби училището бройка ученици! Чудно ми е, какво ще правят всички селяни като читавите хора си тръгнат от България?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Великден 2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: