Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ученици заеха мениджърски позиции в АЕЦ "Козлодуй"
Автор: Екип Ruse24.bg 16:18 / 27.04.2023Коментари (0)235
© АЕЦ
Ръководен екип, съставен от 10 гимназисти, оглави АЕЦ "Козлодуй" на 27 април, информираха от пресцентъра на Атомната централа. Това стана в рамките на традиционното участие на Дружеството в организираната от Джуниър Ачийвмънт инициатива "Мениджър за един ден".

Най-отговорните позиции в атомната електроцентрала бяха поверени на четирима ученици от Професионалната гимназия по ядрена енергетика "Игор Курчатов" (гр. Козлодуй), двама възпитаници на 18-о средно училище "Уилям Гладстон" (гр. София) и четирима младежи от Средно училище "Св.св. Кирил и Методий" (гр. Козлодуй). С искрено желание и неподправено вълнение те използваха пълноценно възможността да видят отвътре как се управлява компанията с най-голям дял в електроенергийния микс на страната.

В АЕЦ "Козлодуй" младежите бяха посрещнати от изпълнителния директор Георги Кирков, който им пожела успех в предстоящия работен ден. Експерти от централата ги запознаха с перспективите за изграждане на кариера и със стипендиантската и стажантската програма на Дружеството, предназначени за студенти от ядрени специалности. След това новите мениджъри проведоха тренинг, насочен към развиване на управленски умения, специално разработен за целта от психолозите в АЕЦ "Козлодуй". Подготвени за отговорностите, които подобни позиции изискват, младежите заеха работните си места и под наставничеството на титулярите се включиха в управлението на дейностите в съответните структури.

Програмата за деня продължи с панорамна обиколка на различни обекти на площадката на централата. След беседа в Пълномащабния симулатор за блокове с реактори тип ВВЕР-1000 бъдещите мениджъри получиха сертификати за участието си в инициативата.

Като отговорен към бъдещето работодател атомната електроцентрала редовно участва в "Мениджър за един ден" от 2009 г. През този период над 100 ученици и студенти са имали възможността в рамките на проявата да заемат за един работен ден мениджърски позиции в АЕЦ "Козлодуй". По този начин компанията стимулира младите хора да гледат на ядрената енергетика като на желано поле за реализация и да се насочат към подходящо образование, което да ги доведе до мечтаната професия.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: