Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Училищен коледен базар събира средства за онкоболни деца
Автор: Харитина Агопян 11:10 / 07.12.2023Коментари (0)460
©
Училищен коледен базар събира средства за онкоболни деца. Това каза Любомир Богданов, организатор на събитието, в предаването "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“. Базарът ще се проведе в 25 училище "Петър Берон“ в София. Целта на базара е да научи децата на коледен дух, който да остане трайно. "Те имат нужда от много повече съпричастност и да се учат да помагат, отколкото внимание им се обръща на тези неща в училище. Светът се променя много бързо и им е нужна подкрепа“, смята Богданов. 

"Те самите искат да помагат. Базарът се фокусира върху изработване на артикули от всяко дете – след това чрез дарения се дават средства на нуждаещи се деца. Става дума не само за подарък, но и за прегръдка, за милувка. Има доста болни деца, освен сираците, които не посрещат Коледа по най-добрия начин. Онкоболните дечица също имат нужда от подкрепа. Средствата от базара ще отидат при тези деца“, каза още Богданов.

"Те имат елементарна нужда от бойлер за болничната стая на детето. Всеки, който иска, може да закупи ръчните изработки на участниците от двора да училището. Базарът се провежда между 29 и 31 декември. Откриването в петък очаква гостите си с богата програма с коледни песни. Децата пекат и сладки в училище. Много наши приятели от творчески магазини ще донесат ръчно изработени неща, картини, коледни украси“, даде подробности Богданов.

"Да попитаме децата от какво имат нужда и да им помогнем то да се осъществи – това е ключът към образователния успех. Сега образованието изостава от забързаното ежедневие. Съпричастността изгражда ценностна система у детето, така се гради гражданско общество“, каза още Богданов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: